Piwo gotowe do oceny
Bartek, [Doctor Brew] Amber Ale
Collapse
X
-
Bartek, [Doctor Brew] Amber Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboki bursztyn, delikatnie zamglony. [4.5]
Piana: Niewysoka, jasnobeżowa, drobnopęcherzykowa , średnio trwała, ładnie zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Połączenie tropików, żywicy i innych owoców, średnio intensywny, przyjemny. [4]
Smak: Owocowe, karmel, odrobina pszenicy, w tle gorzka czekolada, całkiem wysoka goryczka cytrusowo-żywiczno-ziołowa, średnio długa, lekko ściągająca, średnia pełnia, w posmaku lekko łodygowe. [3.5]
Wysycenie: Średnie - pasuje. [4]
Opakowanie: Lekkie urozmaicony wzór wzór etykiety od DB, łatwo poznać czyja to marka, pełny skład. [3.5]
Uwagi: Całkiem smaczne piwo, przyjemny aromat, w smaku trochę słabiej, dziwne połączenie słodów, ale ogólnie jest w porządku. Warka 21.11.2016.
Moja ocena: [3.75]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, średnio zmętnione. [4.5]
Piana: Kremowa, wysoka, średnio trwała, ładnie zaznacza ślad na szkle. [4]
Zapach: Bardzo owocowy, głównie cytrusowy z dodatkiem iglaków, a w tle ... czekolada. [4]
Smak: Lekko słodkie, trochę zboża i karmelu. Piwo skoncentrowane bardziej na goryczkę, która jest długa i o charakterze cytrusów oraz gorzkiej czekolady. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Trudno rozróżnić tych wszystkich Doktorów. [3.5]
Uwagi: W składzie jest słód czekoladowy i to tłumaczy mi odczuwalną czekoladę w smaku i aromacie. Fajne, lekkie i orzeźwiające piwko.
Warka 21.11.2016.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn. Średnie zmętnienie [4]
Piana: Bardzo wysoka po nalaniu, ale dość szybko się kurczy. Ładnie oblepia szkło [4]
Zapach: Owocowy - cytrusy i tropiki. Jest też subtelne muśnięcie czekoladową nutą [4]
Smak: Goryczka dość lekka w kierunku do średniej. Nie za długa, subtelna, grejpfrutowa. Sporo posmaków cytrusowych. Jest też - tak jak w zapachu - lekka nutka czekoladowa [4]
Wysycenie: Trochę za wysokie [4]
Opakowanie: Klasyka doktorowa. Dokładny skład, parametry. Graficznie OK [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty nasycony. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, bardzo wysoka, super trwała. Potęga! [5]
Zapach: Lekka sosna, owoce, powiew lekko sfermentowany, może dlatego, że piłem to piwo dokładnie w dacie przydatności...? [3]
Smak: Orzechowa goryczka, kora sosnowa, ślad karmelowy... [4]
Wysycenie: Wysokie dość. [4]
Opakowanie: W stylu doktora. Przez tę jednolitość piwa doktora mi się często zajączkują... . Kapsel browaru. [4]
Uwagi: Niezłe piwo, ale... gdyby tak smakowało, jaką tworzy pianę to... klękajcie narody!
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment