Kolor: Lekko zamglony bursztyn. [3] Piana: Średnio obfita, jasna, gęsta, drobnopęcherzykowa, całkiem trwała. [3.5] Zapach: Kwiatowy, cytrusy, troszkę karmelu, w porządku. [3.5] Smak: Średnia karmelowa słodowość - karmel lekko przypalony, sporo cytryny - takiej z herbaty, goryczka ponad średnia o wyraźnie łodygowo-cytrusowym profilu, zalega w ustach, pełne i dość gładkie, trochę ciężkawe. [3] Wysycenie: Niskie - dobrze pasuje. [4.5] Opakowanie: : Przeciętne opakowanie, ze składu właściwie nic się nie dowiemy, podane są tylko podstawowe parametry jak ekstrakt i alkohol. [3] Uwagi: Na etykiecie deklarowany styl to golden ale, barwa zaś zdecydowanie bardziej bursztynowa niż złota, w aromacie i smaku, to raczej jest karmelowo-herbaciane ipa. A co do jakości samego piwa, to wypada dość przeciętnie, wypiłem połowę, ale już nie chciało mi się go kończyć. Warka 07.06.2017.
Kolor: mocnej herbaty, minimalna mgiełka [5] Piana: ecu, drobna, zwarta, zostawała w kuflu nawet po wypiciu piwa [5] Zapach: leciutki, chmielowo-owocowo-słodowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, lekka goryczka, dobrze zarysowane owocowo-cytrusowe posmaki, a także bardzo dobrze wyczuwalne zbożowe nuty, świetnie gasi pragnienie, smakuje, [4.5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: fajna etykieta, formowy kapsel, wszystko gra [5] Uwagi: Bardzo smaczne piwo wypite w prawdziwą przyjemnością, nie wiem czy nawet mi bardziej mi smakowało niż oryginał
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-07-24, 17:57.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Nie było źle, ale też jakoś specjalnie te piwo mnie nie ujęło - wszystko na poziomie, goryczka mocna, ale nienachalna, etykieta wzorowa, nasycenie średnie, miły zapach cytrusów... ale jednak ogólne wrażenie takie sobie. Może przez to, że - tak jak wspominali poprzednicy, piwo jest przyciężkie i na dłuższą metę zaczyna trochę męczyć.
Zagadka!
Kolor: bursztynowy, zamglony, z "farfoclami"; [2.5] Piana: jasno kremowa, drobna, utrzymująca się na powierzchni i ściankach szkła; [4] Zapach: niezbyt intensywny, lekko cytrusowy-owocowy, z nieznacznym karmelem; [3] Smak: dość mocna goryczka, długo utrzymująca się na języku, przykrywająca bazę; zbyt męcząca. [3.5] Wysycenie: nieznaczne, "angielskie"; [4.5] Opakowanie: więcej marketingu niż treści; [4] Uwagi: Średnie, choć gdyby zejść z IBU lub dać szlachetniejsze chmiele w innych dawkach mogło by być 4-
Comment