Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, [Koneser] Wojtek
Collapse
X
-
Bytów Browar Kaszubski, [Koneser] Wojtek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko zamglony bursztyn. [3]
Piana: Średnio obfita, jasna, gęsta, drobnopęcherzykowa, całkiem trwała. [3.5]
Zapach: Kwiatowy, cytrusy, troszkę karmelu, w porządku. [3.5]
Smak: Średnia karmelowa słodowość - karmel lekko przypalony, sporo cytryny - takiej z herbaty, goryczka ponad średnia o wyraźnie łodygowo-cytrusowym profilu, zalega w ustach, pełne i dość gładkie, trochę ciężkawe. [3]
Wysycenie: Niskie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: : Przeciętne opakowanie, ze składu właściwie nic się nie dowiemy, podane są tylko podstawowe parametry jak ekstrakt i alkohol. [3]
Uwagi: Na etykiecie deklarowany styl to golden ale, barwa zaś zdecydowanie bardziej bursztynowa niż złota, w aromacie i smaku, to raczej jest karmelowo-herbaciane ipa. A co do jakości samego piwa, to wypada dość przeciętnie, wypiłem połowę, ale już nie chciało mi się go kończyć. Warka 07.06.2017.
Moja ocena: [3.3]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn, zmętniony. [3.5]
Piana: wysoka, gęsta, drobnopęcherzykowa, trwała. [4.5]
Zapach: średnio intensywny, owocowo-ziołowy, lekko karmelowy. [3.5]
Smak: Średnio mocna goryczka na pierwszym planie. Smak słodowo-cytrusowy, trochę karmelu. Piwo jest lekkie, dość dobrze się je pije. [3.5]
Wysycenie: średnie do niskiego. [4]
Opakowanie: ładna etykieta, świetny kapsel, niepełny skład. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mocnej herbaty, minimalna mgiełka [5]
Piana: ecu, drobna, zwarta, zostawała w kuflu nawet po wypiciu piwa [5]
Zapach: leciutki, chmielowo-owocowo-słodowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, lekka goryczka, dobrze zarysowane owocowo-cytrusowe posmaki, a także bardzo dobrze wyczuwalne zbożowe nuty, świetnie gasi pragnienie, smakuje, [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna etykieta, formowy kapsel, wszystko gra [5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo wypite w prawdziwą przyjemnością, nie wiem czy nawet mi bardziej mi smakowało niż oryginał
Moja ocena: [4.275]Last edited by becik; 2016-07-24, 16:57.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nie było źle, ale też jakoś specjalnie te piwo mnie nie ujęło - wszystko na poziomie, goryczka mocna, ale nienachalna, etykieta wzorowa, nasycenie średnie, miły zapach cytrusów... ale jednak ogólne wrażenie takie sobie. Może przez to, że - tak jak wspominali poprzednicy, piwo jest przyciężkie i na dłuższą metę zaczyna trochę męczyć.
Zagadka!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, zamglony, z "farfoclami"; [2.5]
Piana: jasno kremowa, drobna, utrzymująca się na powierzchni i ściankach szkła; [4]
Zapach: niezbyt intensywny, lekko cytrusowy-owocowy, z nieznacznym karmelem; [3]
Smak: dość mocna goryczka, długo utrzymująca się na języku, przykrywająca bazę; zbyt męcząca. [3.5]
Wysycenie: nieznaczne, "angielskie"; [4.5]
Opakowanie: więcej marketingu niż treści; [4]
Uwagi: Średnie, choć gdyby zejść z IBU lub dać szlachetniejsze chmiele w innych dawkach mogło by być 4-
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
Comment