Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Raduga] Samurai Rebellion
Collapse
X
-
Zodiak, [Raduga] Samurai Rebellion
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, mętny, lekko opalizujący. [4]
Piana: Niska, jasnobeżowa, drobne pęcherzyki, niezbyt trwała, ładnie zdobi szkło. [3]
Zapach: Przyjemny aromat zdominowany przez jaśminową herbatę, w tle owocowy. [4]
Smak: Lekka słodowość, wyraźna jaśminowa herbata, wytrawne, lekko przyprawowe, goryczka ponad średnia, średnio długa z łodygowym posmakiem. [4]
Wysycenie: Średnie - odpowiednie. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, trochę krzywo przyklejona kontretykieta, pełny skład. [4]
Uwagi: Smaczne lecz specyficzne piwo, zdominowane przez herbatę jaśminową, zarówno w smaku jak i aromacie - co nie każdemu może się spodobać. Warka do 21.01.2017
Moja ocena: [3.9] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, niezbyt wysoka i nietrwała. [3.5]
Zapach: Lekkie owoce tropikalne (a może to ta herbata jaśminowa...? ), ślad karmelu. [3.5]
Smak: Znowu wyczuwam mirabelki (???), trochę karmelu, lekka goryczka. [3]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W stylu "Radugi", co kto lubi, mieli już znacznie ładniejsze wzornictwo...Nazwa chyba mocno na wyrost . [4]
Uwagi: Piwo może i ciekawe, ale mego serca (i innych takich) nie podbiło. Może dlatego, że herbaty unikam, a jaśminową piłem może ze dwa razy w życiu... .
Moja ocena: [3.375]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [2.5]
Piana: Białokremowa, drobna, niezbyt wysoka i nietrwała. [3.5]
Zapach: Lekkie owoce tropikalne (a może to ta herbata jaśminowa...? ), ślad karmelu. [3.5]
Smak: Znowu wyczuwam mirabelki (???), trochę karmelu, lekka goryczka. [3]
Wysycenie: Średnie. [2.5]
Opakowanie: W stylu "Radugi", co kto lubi, mieli już znacznie ładniejsze wzornictwo...Nazwa chyba mocno na wyrost . [2.5]
Uwagi: Piwo może i ciekawe, ale mego serca (i innych takich) nie podbiło. Może dlatego, że herbaty unikam, a jaśminową piłem może ze dwa razy w życiu... .
Moja ocena: [3.15]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, na pograniczu bursztynu. Zamglony [2.5]
Piana: Dość skromna. W zasadzie już po nalaniu zostaje jedynie chmurka na powierzchni, która utrzymuje się dość długo. Oblepia też szkło [2.5]
Zapach: Dominuje aromat wspomnianej w składzie jaśminowej herbaty, który w zasadzie niemal przykrywa wszystko inne. Ta nuta jest nawet dość ciekawa, taka łagodna i egzotyczna. Zza niej wychyla się lekutko pszeniczny słód. Chmielu nie czuć, co jak na IPA zaskakuje [3.5]
Smak: Goryczka średnia (deklarowane 35 IBU), ziołowo-herbaciana. Na finiszu nieco narasta. Do tego wspomniane jaśminowe nuty, które dość fajnie współpracują z goryczką. Trochę też nut jakby kwiatowych, słodkawych takich, dziwnych. Ciekawy smak, oryginalny ale gdybym miał wypić kilka takich piw to bym chyba się szybko znudził [3.5]
Wysycenie: Nieco za niskie nawet jak na styl [4]
Opakowanie: Duży minus to niechlujnie przyklejona etykieta, która też - jak to u Radugi - jest dość marnej jakości jeżeli chodzi o papier. Poza tym grafika z odwróconym tyłem japońskim samurajem na tle słońca. Ujdzie. Skład i parametry podane [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.35]Last edited by chechaouen; 2017-01-18, 20:27.Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, zamglony [4]
Piana: jasna, niezbyt obfita, z drobnych pęcherzyków, szybko opadła do minimalnej warstwy na powierzchni. [3.5]
Zapach: herbaciany z wyraźnym akcentu jaśminu. Są też nuty słodowe - zbożowe oraz kwiatowy. Ogólnie średnio-intensywny, lekko orzeźwiający. [4]
Smak: wyraźnie wytrawny. Czuć zieloną herbatę i jaśmin. Ten ostatni zresztą dominuje po ociepleniu trunku. Kontrę daje słodycz od słodów ze zbożowością i leciutko karmelkiem. Na finiszu kwasek w stylu skórek owoców cytrusowych. Z kolejnym łykiem pojawia się goryczka, niskiej intensywności, ziołowo-łodygowa. [3.5]
Wysycenie: zbyt wysokie, piwo jest również nieco wodniste [3]
Opakowanie: Typowe dla Radugi - piękna etykieta i b. dobre info na kontrze. [5]
Uwagi: Piwo zbyt zdominowane przez jaśmin, do poprawy tez goryczka, ale poza tym jest bardzo fajne.
Moja ocena: [3.75]Comment
-
Last edited by yaro74; 2017-12-25, 19:50.Comment
Comment