Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Solipiwko] Barrel Nygus
Collapse
X
-
Zarzecze, [Solipiwko] Barrel Nygus
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzyste. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, beżowa, szybko opada do obwódki wokół szkła. [3.5]
Zapach: Czekolada, burbon, kokos, może lekka nutka kwaśnawa. Bardzo przyjemny. [4.5]
Smak: Czekolada, lekko mdława laktozowa słodycz ale na umiarkowanym poziomie. Akcenty beczkowe, burbon. Goryczka niska, czekoladowa. [4.5]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Zgrabna etykieta, dokładny skład. [4.5]
Uwagi: Warka 10.12.16 Świetny zapach powoduje lekkie rozczarowanie smakiem - za mało tu ciała. Tak czy inaczej, bardzo fajne piwo.
Moja ocena: [4.4]Last edited by Dzoshu; 2016-07-07, 22:13.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty [4.5]
Piana: Bardzo skromna i szybko skurczyła się do niedobitków. Zostaje coś tam na ściankach [2.5]
Zapach: Czuć coś na kształt słodkiego mleka. Szczypta wanilii, coś na kształt kokosu. Po mocnym wwąchaniu się czuję też whiskacza. Intensywność aromatu nie za wysoka a szkoda bo mieszanka intrygująca [4]
Smak: Dobre! Sporo czekolady, jest też wspomniana wanilia. Klimaty z pogranicza whisky i bourbonu odzywają się jeszcze wyraźniej niż w aromacie. Alko świetnie ukryte. Goryczka dość lekka. Na finiszu waniliowo-kokosowa słodycz odzywa się mocniej [5]
Wysycenie: Niskie. Pasuje [5]
Opakowanie: Butelka 0,33. Fioletowa etykieta. Bardzo dużo info odnośnie składu i parametrów. Ale projekt graficzny ogólnie nie powala [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
Comment