Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Piwojad] Onyks
Collapse
X
-
Gryf, [Piwojad] Onyks
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnoczarny nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, ale bardzo niska i bardzo nietrwała... [3]
Zapach: Waniliowa słodycz, suszone owoce, trochę brakuje mi szerszej palety... [3.5]
Smak: Suszone owoce, lekko mdląca wanilia i czekolada. [3.5]
Wysycenie: Niskie, OK. [4]
Opakowanie: Mała "koniakowa" butelka, goły kapsel, oryginalna, owalna, bardzo słabo czytelna eta. Zmarnowany potencjał... [3.5]
Uwagi: Piwo mdłe, nie czuć "mięsa", wszystko przykrywa mdląca wanilia...
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzyste. [4]
Piana: Beżowa, nie chce się tworzyć, praktycznie brak. [1.5]
Zapach: Czekolada, figi, prażony jęczmień, wanilia. Przyjemny. [4]
Smak: Gładka konsystencja, bardzo mało ciała, słodyczy. Ciemne słody, wanilia, kakao. Brak jakiegokolwiek alkoholowego gryzienia w język czy przełyk - akurat w tym wypadku tego mi brakuje. Goryczka średnio intensywna, czekoladowy posmak. [3]
Wysycenie: Niskie. OK. [4.5]
Opakowanie: Nudna etykieta, niedokładny skład, udziwniona butelka. [3]
Uwagi: Warka 26.06.17 Nie jest źle. Bardzo kakaowe, dość płytkie. Trochę za lekkie, zapach lepszy od smaku.
Moja ocena: [3.325]Last edited by Dzoshu; 2016-11-13, 19:00.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny [5]
Piana: marnych kilka bąbelków po nalaniu, które i tak po chwili zniknęły całkowicie [1.5]
Zapach: słaby ale to co wyczuwam to mieszanina kakao i ciasta piernikowego [2.5]
Smak: treściwość i pełnia ucieka, momentami wydaje się być rozwodnione, nikłe posmaki czekoladowo-waniliowe, minimalna palność, odrobina suszonych śliwek, wszystko nierówne [2]
Wysycenie: zdecydowanie za małe [3]
Opakowanie: przerost formy nad treścią, piękna zajebista butelka z marnymi popłuczynami w środku, etykieta też taka sobie [3.5]
Uwagi: Niestety, firma Piwojad powinna zwrócić pieniądze za coś takiego, jest to oszukiwanie konsumenta gdyz zawartość nie jest warta tego co zapłaciłem, ba, ledwie co dopiłem do końca, i nie tylko dlatego, że produkt jaki Piwojad zaoferował w butelce nie smakował mi ale głównie dlatego, że był bardzo źle zrobiony.
Moja ocena: [2.4]Last edited by becik; 2016-12-17, 21:14.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarne, w kieliszku nieprzejrzyste. [4.5]
Piana: Tragiczna. Przy energicznym nalewaniu tworzy się jedynie niewiele bardzo dużych bąbli. Błyskawicznie redukuje się do zera. Zakładam, że jest to efekt obecności kakao w piwie. [2]
Zapach: Czekoladowy, kakaowy. Pachnie jak mocne kakao rozcieńczone z niewielką ilością wody.Wanilii nie czuję. [3.5]
Smak: Bardzo esencjonalny. Dużo czekolady i to takiej deserowej, ale niezbyt słodkiej. Na drugim planie bardzo przyjemna, ale niezbyt intensywna kawowość. Wanilia jest raczej schowana, a przynajmniej dobrze wkomponowana w nuty czekoladowe, które zdominowały piwo. Goryczka głównie palona, przyjemna. Onyks ma przyjemną, gęstą, syropowatą teksturę. Posmak na długo zostanie na podniebieniu. [4]
Wysycenie: Gazu nie ma praktycznie wcale. Jednak w piwie dwutlenek powinien być choćby w minimalnej ilości, aby podtrzymywana była piana. [4]
Opakowanie: Bardzo ładna butelka, ale już etykieta taka sobie - jakby wyszła od grafika używającego Painta . Na kontrze pełny skład. Brakuje informacji o browarze, w którym zostało uwarzone. [3.5]
Uwagi: Data przydatności: 26.06.2017
Moja ocena: [3.625]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
Comment