Piwo gotowe do oceny
Kamionka, [Doctor Brew] Hoppy Queen
Collapse
X
-
Kamionka, [Doctor Brew] Hoppy Queen
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Między jasnym bursztynem, a pomarańczowym, zamglony. [4]
Piana: Jasna, niska, niezbyt trwała, delikatnie zdobi szkło [3]
Zapach: Owoce tropikalne, cytrusy, żywica, lekko słodowy, po prostu przyjemny aromat amerykańskich chmieli [4]
Smak: Średnia podstawa słodowa, średnio-wysoka ziołowo-cytrusowa goryczka o średniej długości. Średnie ciało, ogólnie dość lekkie, niezbyt skomplikowane. [4]
Wysycenie: Niewysokie - pasuje. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta choć podobna do innych z DB, pełny skład. [4.5]
Uwagi: Po prostu smaczne i lekkie IPA. Ciężko mi porównywać do warki z Tarczyna, ponieważ z tamtej piwo chyba trafiło mi się wadliwe. Warka do 12.2016
Moja ocena: [3.925]Last edited by rafalek21; 2016-08-03, 21:46.
Comment
-
-
Piwo zakupione w 6.10 w sklepie Napoje Bogów na gdańskim Chełmie. Pomimo dacie gwarantującej przydatność do spożycia piwo zepsute. Po bardzo długim czasie, kiedy wybuchło mi Sunny Ale powróciłem do produktów dr brew i kolejna smutna przygoda.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny pomarańcz. Zamglony [4]
Piana: Skromna i bardzo szybko opada do niemrawych pozostałości na powierzchni i ściankach [2.5]
Zapach: Zdecydowanie cytrusowy. Przede wszystkim grejpfrut. Do tego lekkie muśnięcie jakby agrestem. Aromat wytrawny. Mało złożony, dość klasyczny. Plus za niezłą intensywność [4]
Smak: Średnio głęboka, ale za to dość długa goryczka o profilu grejpfrutowym. Poza tym za dużo tu się nie dzieje. Ciało słodowe dość płaskie, brak głębi i czegoś na kontrze do grejpfruta. Smak wytrawny, bez akcentów słodkich, brak karmelu czy owoców poza cierpkim cytrusem. Poprawnie, ale czegoś tu brakuje [3.5]
Wysycenie: Średnie, raczej pasuje [4.5]
Opakowanie: Doctorowa klasyka. Graficznie OK, dokładny skład i parametry. Przyjemnie to wygląda [4]
Uwagi: Data na ecie: 12.2016
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment