Kolor: Jasne złoto, prawie słomka. Piwo jest klarowne, osad trzyma się na dnie butelki. [4] Piana: Biała, niezbyt wysoka, ale trwała. [3] Zapach: Wyraźne iglaki, w następnej kolejności cytrusy i odrobinę zboża. [4] Smak: Owocowe, oprócz cytrusów można też wyczuć polskie jasne owoce. Słód o charakterze zboża ładnie uwydatnia owocową goryczkę, która jest moim zdaniem wyższa niż 25 IBU. Pomimo niskich parametrów piwo nie jest wodniste. [4.5] Wysycenie: Wysokie. [4] Opakowanie: Pełny skład, etykieta jak inne z Setki, ta akurat mało kojarzy mi się z wolnością, bardziej z jakąś rewolucją... [4] Uwagi: Bardzo smaczny i orzeźwiający pils z amerykańskimi chmielami.
Warka 18.03.2017.
Kolor: Bladozłoty z zielonkawym akcentem. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i dość trwała. Ale, jak na pils, szału nie czyni... [3.5] Zapach: Słaby chmielowy, jeszcze w tle majaczą owoce, jest też coś jakby ciasteczko, ale homeopatycznie. Ogólnie anemicznie dość. [3] Smak: Goryczka ze śladem cytrusowym, minimalny posmak chlebowy, po jakimś czasie uwypukla się ślad owoców. [3.5] Wysycenie: Wysokie. [4] Opakowanie: Hołd piwnym rewolucjonistom, sztandar z chmielowymi szyszkami... . To coś w stylu beretu z WFP, w którym namiętnie paraduje kopyr. Nigdy nie ufałem fanatykom . [3.5] Uwagi: Piwo w sumie smaczne, ale strasznie cienkie jakieś... Robi wrażenie, jakby ktoś dobre piwo rozcieńczył wodą .
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
Comment