Piwo gotowe do oceny
Browar na Jurze, Wiśnia w czekoladzie
Collapse
X
-
Browar na Jurze, Wiśnia w czekoladzie
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomiędzy ciemnobrązowym, a miedzianym, dość klarowny . [4.5]
Piana: Różowawa, niezbyt wysoka, szybko redukuje się do cienkiego kożuszka, który zostaje do końca, bardzo słabo zdobi szkło. [3]
Zapach: Wiśnia i kakao - przyjemnie. [4]
Smak: Dużo wiśni, lekki kwasek(od wiśni), kakaowo-czekoladowe, słodkie(praktycznie ulepkowate), dość lekkie, średnia pełnia, przypomina ciasto czekoladowe z wiśniami. [3]
Wysycenie: Niskie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Ciekawa etykieta w bombonierkowym stylu, pełny skład, nie podano jedynie ekstraktu. [4.5]
Uwagi: Jak dla mnie to bardziej ciekawostka niż piwo do regularnego picia, smakuje po prostu jak deser, ale to głównie przez dodatek soku wiśniowego i kakao - jednocześnie mam wrażenie, że mało tu samego piwa w piwie. Osobiście mi nawet smakowało, ale głównie przez to że miałem ochotę na coś słodkiego. Warka do 01.2017.
Moja ocena: [3.575]
-
-
nie znoszę piw słodkich, nie przepadam za ciemnymi, nie lubię czarnej gorzkiej czekolady, a już najbardziej nienawidzę piw z sokiem..
ale to jest kapitalny napój..
jutro poprawię na spokojnie, ale zakupione jako kuriozum ma szanśe zostanie królem zimy w kontekście parkietu/czarnego disko/ lat 70tych ..
jest grubo. [:
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowe. W półlitrowym tulipie czarne, nieprzejrzyste (nawet pod światło). [4.5]
Piana: Piana niska, przy energicznym nalewaniu coś tam się tworzy, choć szału na pewno nie robi - na wierzchu jest sporo większych pęcherzyków. Zostawia jednak ładny lejsing. [4]
Zapach: Bardzo mocno czekoladowy. Piwo faktycznie pachnie jak dobrej jakości czekoladka z likierem wiśniowym. [4.5]
Smak: Czekoladowe, z wyraźną wiśnią na drugim planie. Choć nuty wiśniowe są wyraźne, to na szczęście ów dodany do tego piwa sok nie jest słodki. Wprowadza do Wiśni w Czekoladzie przyjemną owocową cierpkość i subtelną kwaskowatość. Miód, który wychodzi po ogrzaniu, jest świetnie wkomponowany w całość profilu piwa - jest go tyle, że piwo w żaden sposób nie jest przesłodzone. [5]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Metalizowana etykieta sprawia, że butelce ciężko zrobić dobre zdjęcie. Na plus komplet informacji. [4]
Uwagi: Data przydatności: 31.01.2017
Moja ocena: [4.625]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
Comment