Sulewski, Folkopiwsko Gorajskie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Sulewski, Folkopiwsko Gorajskie

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Bardzo ciekawa wariacja górniaka idącego w stronę bittera (choć jednoznacznie tak bym tego piwa nie nazwał). Pite w odpowiedniej temperaturze zyskuje z każdym łykiem. Posmaki ziołowe, karmelowość bardzo stonowana, wrażenie pełni (skojarzenie smakowe z podbudową innych piw z tego browaru), ale wchodzi nadspodziewanie lekko. Duży plus za inicjatywę, minus za niechęć do wyjawienia szczegółów składu.

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Sulewski, Nowoczesny Pils
      Prusak
      Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
      Ciekawe.
      Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
      Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
      2024-11-21, 23:04
    • Prusak
      Sulewski, Burgundowe
      Prusak
      E: 14% wag
      A: 5, 1 % obj.
      Piwo reklamowane jako oficjalne Chmielaków, ale będąc na tej imprezie jakoś nie miałem okazji spróbować.
      Barwa ładna, rubinowa, wpadająca w lekkie brązy.
      Piana po nalaniu obfita, dość szybko opadająca do obrączki i nieregularnie osadzająca...
      2023-01-03, 15:50
    • Prusak
      Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
      Prusak
      E: 24 Blg
      A: 10, 5%
      Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
      Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
      W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
      2025-01-03, 01:31
    • beaviso
      Hrubieszów, Dwernickiego 4d, Browar Sulewski
      beaviso
      Browar Sulewski odwiedziłem wkrótce po jego otwarciu, 10.09.2013. Z tej wizyty stworzyłem recenzję na portal Gastronauci.pl, którą tutaj przytaczam - i zachęcam do wizyt. Piwo bardziej dla zwolenników chmielenia. Hrubieszów = chmiel, Zamość = słód, tyle w skrócie. Bardzo ciekawe piwo Dunkel...
      2013-10-24, 01:18
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
      dadek
      Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
      2024-10-14, 01:47
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...