Piwo gotowe do oceny
Warsztat Piwowarski, Razem Na Życie
Collapse
X
-
Warsztat Piwowarski, Razem Na Życie
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy mętny, generalnie mało przyciągający, ale żyto tak mieć może. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka i niezbyt trwała. [3]
Zapach: Karmel, owoce, chyba ciasteczka..., a może to żyto? Lekka nuta winna, generalnie - bardzo mi się podoba . [4.5]
Smak: Dość ostra, chropawa goryczka (nasuwa chemiczne skojarzenia), ślad karmelu i (chyba) skórka chleba (żytniego, ofkors... ). [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Podoba mi się ten styl, etykieta "zastępcza", taki trochę "papier pakowy", klimaty warsztatu z PRL-u z przymrużeniem oka, dopracowane. Plus za edukację piwowarską . [4.5]
Uwagi: Oceniam piwo butelkowe, na WFP piłem z kija (tzn. ze szkła), tamto piwo wydawało się bardziej ułożone smakowo, ale zapach zrobił na mnie mniejsze wrażenie. WTF?
Moja ocena: [3.9]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny pomarańcz z brunatnymi odcieniami [4.5]
Piana: gęsta, kremowa, długo się utrzymuje, wprost tańczy na piwie [4.5]
Zapach: słaby ale miły, głównie zbożowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, wręcz gęste ale to właśnie lubię w piwach na żytku, goryczka mocna ale nie dominująca, mocna chlebowość, w kącikach ust wyczuwalne owocowe akcenty, całość świetnie skontrowana zbożową podstawą, momentami czułem jakby jadł ziarna żyta [4]
Wysycenie: za małe jak dla mnie [3.5]
Opakowanie: etykieta dość przeciętna ale rzuca się w oczy na tle innych kolorowych, gładki kapsel [4]
Uwagi: Drugie piwo z browaru które mi naprawdę smakowało, nono, oby tak dalej
Moja ocena: [3.875]Last edited by becik; 2016-10-30, 21:20.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziCholera, to jak smakowało, to czemu poniżej 4 wyszło
Może to tak ma być, wiesz: "...bardzo dobrze, bardzo dobrze, siadaj. Trzy."
Comment
-
Comment