Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Gentleman] Gwóźdź Programu
Collapse
X
-
Gryf, [Gentleman] Gwóźdź Programu
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czerwony, zamglony. [4.5]
Piana: Niezbyt wysoka, jasnokremowa, średnio trwała, bardzo ładnie zdobi szkło. [3.5]
Zapach: Karmelowy, trochę jakby słodkich owoce, troszkę cytrusów, niezbyt wyraźny, umiarkowana intensywność, ale ogólnie w porządku. [3.5]
Smak: Średnia karmelowa podstawa słodowa, lekko słodkie, cytrusowe, wysoka goryczka grejpfrutowo-ziołowa, długa, a właściwie zalegająca. Stosunkowo lekkie, ciało średnie. [3.5]
Wysycenie: Chyba średnio-niskie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Ładna etykieta z kompletem informacji, choć jak dla mnie zbyt podobna do innych piw z tej serii. [4]
Uwagi: Całkiem smaczne piwo, wypiłem je z przyjemnością, ale dopiero po przyzwyczajeniu się do zalegającej goryczki. Warka do 19.03.2017.
Moja ocena: [3.625]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Karminowy, mętne. [4.5]
Piana: Kremowa, niska, złożona jednak z drobnych pęcherzyków, zostawia ślad na szkle. [3.5]
Zapach: Karmel, ale przyjemny, jagoda z lasu, lekki cukierek. Całkiem dobrze, ale zbyt delikatnie podkreślone. [3.5]
Smak: Słodowe, ponownie karmel akceptowalny, owocowe w postaci głównie liczi i brzoskwini. Goryczka średnia, jak na ten styl trochę za duża i wyraźnie wyższa niż deklarowane 28 IBU. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Pełny skład, za dużo do czytania, tym bardziej że jest to nalane na etykiecie, a oceniający jest jeszcze bardziej nalany
Doprawdy, powinni robić jakieś odstępy, żeby było bardziej czytelnie. [3.5]
Uwagi: Smaczne piwko. Styl Australian Red Ale nie jest niczym wzniosłym, ale nie tylko ekstremalne piwa muszą być smakowite. Z pewnością jeszcze wypiję...
Warka 19.03.2017.
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowy, śladowo zamglony. [4]
Piana: Kremowa, drobna, niewysoka i raczej nietrwała. [3]
Zapach: Słodowo-owocowy z lekkim echem chmielowym. [4]
Smak: Dość intensywna, cierpkawa goryczka, posmak owoców (albo ich pestek), daleki ślad karmelu. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego. [4]
Opakowanie: Znowu "Arsę Lipę" z pokalem piwa, czarna eta, zagadkowa nieco nazwa. Starannie wykonane. [4]
Uwagi: Nie wiem, co na takie piwo powiedzieliby Australijczycy, ale do prawdziwego gwoździa programu to jeszcze kawałek...
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
Comment