Gryf, Generał

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Gryf, Generał

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowo-mahoniowy [4.5]
    Piana: jasny beż z żółtym zabarwieniem, gęsta, mocna, zwarta, utrzymuje się na piwie do końca, osadza się drobnymi wysepkami [4.5]
    Zapach: lekki, miły, owocowo-karmelowy [3.5]
    Smak: dość pełne i treściwe, goryczka lekka, bardziej zmierzająca ku wytrawnym owocom niż typowemu chmielu, owocowo-karmelowy posmak, trochę wiśniowo-śliwkowy, dobry finisz słodowy [4]
    Wysycenie: bez zarzutu [5]
    Opakowanie: prosta etykieta, firmowy kapsel [5]
    Uwagi: ogólnie fajne i smaczne piwko choć jak dla mnie momentami zbyt słodkawe

Moja ocena: [4]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-05-14, 17:43.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Černilov, Černilov 350, Pivovar Gryf
      heckler
      Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.

Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również...
      2023-08-24, 06:13
    • darekd
      Gryf, [Spirifer] Jack Daniels BA
      darekd
      Ekstr. 21%
      Alk. 8,1%

Egzemplarz archiwalny, data - czerwiec 2020

Aromat - palony słód z cierpkimi owocami, trochę czekolada, minimalna kawa
      Piana - wyższa, zwarta, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka, minimalnie zostaje na szkle
      Barwa - smolisto-czarna,...
      2021-11-07, 22:20
    • darekd
      Gryf [Spirifer], Ale Pianino
      darekd
      American Pale Ale
      Ekstr. 12%
      Alk. 5,2%
      Chmiele: Simcoe, Citra, Centennial

Aromat - cytrusy, wyczułem też bardzo delikatną truskawkę lekki słód
      Piana - średnia, trwały kożuszek
      Barwa - złoto/jasna pomarańcza, zmętniona
      Wysycenie - średnie,...
      2021-09-27, 23:36
    • kosher
      Krynica-Zdrój, Al. Nowotarskiego 1, Baryłeczka Krynicka
      kosher
      Mały punkt gastronomiczny, kiosk w kształcie rzeczonej baryłeczki, obok ławy i parasole, położony na Górze Parkowej.
      Przekąski, grzane wino, chleb ze smalcem, ale co nas najbardziej interesuje są butelkowe piwa ze szczyrzyckiego browaru Gryf oraz z Minibrowaru Marysia- wczoraj widziałem...
      2020-11-30, 14:23
    • kaczka116
      Gryf, [Piwojad] Test #4: DDH NEIPA
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-09-20, 10:24
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...