Piwo gotowe do oceny
Piekarnia Piwa, Niezdara
Collapse
X
-
Piekarnia Piwa, Niezdara
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Piany właściwie niet, no ale to BPA, niech będzie.... Kolor bursztynowy, zgadza się. Ale dalej...
Zapach znikomy, prawie żaden, smak: woda, słód, smak lekko podgazowanej wody lekko zatrącającej nawet koncerniakiem.
Może jestem zbyt surowy, ale irytują mnie kolejne wypusty nowych browarów, i zaufanie, że warto wysupłac grosz na coś ciekawego, co po raz kolejny okazuje się niewypałem.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn, nie idealnie ale bardzo kalrowny [4.5]
Piana: Szaro-biała, drobna, krótka [3.5]
Zapach: Owoce, w tym pomarańcze, tost, chleb żytni, karmel. Delikatny, kwiatowy powiew chmielu [3.5]
Smak: Delikatna słodowość, trochę wody po płukaniu pomarańczy, tost. Goryczka niska [3.5]
Wysycenie: Dolne stany średniego, ciut za mało [3.5]
Opakowanie: Intrygująca etykieta z dwoma bunkrami na pierwszym planie. Jakaś aluzja do linii Maginota? Nazwa piwa to sugeruje [3.5]
Uwagi: Za mocne akcenty tostowo-chlebowe. Poza tym niezłe, na trójkę z plusem, piwo codzienne... gdyby nie ta cena ca 7 zł za butelkę
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziOpakowanie: Intrygująca etykieta z dwoma bunkrami na pierwszym planie. Jakaś aluzja do linii Maginota? Nazwa piwa to sugeruje [3.5]
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny delikatnie zamglony bursztyn. [5]
Piana: Kremowa, złożona ze średnich pęcherzyków, niska, nie znaczy szkła, zostawia mizerny kożuszek na finiszu. [2.5]
Zapach: Agrest, pokrzywa po deszczu, trochę zboża i późniejszej mąki. [3]
Smak: Kłos z pola, lekka cytrusowa goryczka, brak przypraw. Ogólnie puste, a nawet wodniste. [2]
Wysycenie: Trochę za duże. [3]
Opakowanie: Etykieta brzydka, wzór jakiś dziwny i podejrzany. Podany jest pełny skład, który akurat jest przyjemnie dla oka rozmieszczony. [3.5]
Uwagi: Belgii niestety tu tyle co obecnie lodu na moim jeziorze, czyli praktycznie nic. To ja już wolę zwyczajne Leffe, przynajmniej tańsze...
Warka 15.06.2017.
Moja ocena: [2.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4]
Piana: Średnia, dość trwała, kożuszek zostaje do końca. [4]
Zapach: Drożdżowy, zgniły, w tle dziwna roślinna nuta. [2.5]
Smak: Opiekane, słodowe, drożdże, kwaskowa końcówka. Goryczka ledwo wyczuwalna, ziołowa, osiada na języku po przełknięciu. [3]
Wysycenie: Niskie/bardzo niskie. [3.5]
Opakowanie: Strasznie paździerzowa ta etykieta, nie mam nic przeciw bunkrom, ale eta wygląda jak rysowana w paint'cie. [2.5]
Uwagi: Piwo z gatunku nijakie i niesmaczne... Pachnie niezbyt zachęcająco, smaku mało i nieciekawy.
Moja ocena: [2.975]
Comment
-
Comment