Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Pszeniczne Kosmiczne
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Pszeniczne Kosmiczne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladojasnozłoty zamglony. Po wlaniu osadu robi się mlecznie... [4]
Piana: Biała, drobna, niska i nietrwała. Dla pszenicy to porażka... [2]
Zapach: Cytrusy, ślad bananowy, lekki zboże. [3.5]
Smak: Słodowa pełnia, ślad grejpfrutowej goryczki, banany i goździki . [4.5]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Grafika na ecie oraz nazwa słabo do mnie przemawiają. Wysoka jakość wykonania, kapsel "W". Na szczęście obietnica "Hefeweizen" się broni . [4]
Uwagi: Jeden ze smaczniejszych, klasycznych pszeniczniaków, jakie ostatnio piłem. Szkoda tylko, że piana do d...
Moja ocena: [3.825]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, nawet bez wlania osadu jest mleczny. [4]
Piana: Biała, krótka, złożona z grubych pęcherzyków, nie ozdabia szkła. [2]
Zapach: Dominują banany, następnie mamy trochę zboża i mandarynki. Goździków nie wyczułem. [4.5]
Smak: W smaku już inaczej, spodziewałem się bardziej słodyczy, a dostałem kwaskowego goździka z umiarkowaną goryczką w postaci cytrusa połączonego z pikantną przyprawą. Słodkie nie jest, ale smaczne jak najbardziej. [4]
Wysycenie: Wolałbym ciut wyższe. [3.5]
Opakowanie: Kosmonauta z petem w gębie i w skafandrze otworzył weizena... [3.5]
Uwagi: Pszenica dla zwolenników kwasku, czyli nie dla mnie, ale jednak jakoś mi posmakowało. Najlepszy był zapach.
Warka 08.02.2017.
Moja ocena: [3.925]Last edited by DariuszSawicki; 2016-10-01, 16:59.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy wpadający w jasne złoto, zmętniony [4.5]
Piana: jasna, niezbyt obfita, z drobnych i średnich pęcherzyków, opadając zostawiła wyraźny ślad na szkle [4]
Zapach: typowo weizenowy – orzeźwiające nuty słodów zbożowych połączone ze słodkawym bananem i przyprawą goździka. W tle majaczą chmielowe nuty – ziołowe (?) [4]
Smak: piwo jest lekko słodkawe. Nuty zbożowe słodów z lekkim kwaskiem na finiszu, łączą się z goździkiem i słabą goryczką. Na finiszu lekko mydlany efekt. Ale tylko lekko [4]
Wysycenie: średnie do niskiego - jak na styl [3.5]
Opakowanie: Przyjemne dla oka, dostateczne info [4]
Uwagi: Bezpretensjonalne, pszeniczne (bawarskie) piwo, dobre do ugaszenia pragnienia.
Moja ocena: [4]
Comment
-
Comment