Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Brokreacja] The Dancer
Collapse
X
-
Gryf, [Brokreacja] The Dancer
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złociste, klarowne. [3.5]
Piana: Niezbyt wysoka i krótkotrwała. [3]
Zapach: Dosyć ubogi. Przyprawowy, choć bardziej jest to efekt pracy drożdży, niż dodatku kolendry i skórek. Do tego lekko ziołowy od chmielu. [3]
Smak: Wytrawne, średnio treściwe, zbożowe, z mocniejszymi niż w aromacie akcentami dodanych przypraw i jednocześnie nadal fenolowe od drożdży i ziołowe od chmielu. [3.5]
Wysycenie: Średnie. Mogłoby być trochę wyższe. [3.5]
Opakowanie: Czołówka polskiego craftu (-0,5 za krzywy wyraz twarzy pani tancerki). [4.5]
Uwagi: Brak lub za słabo zaznaczone cechy Witbiera. Moim zdaniem jest to bardziej lekkie Blond Ale i jako takie smakuje całkiem nieźle.
Moja ocena: [3.325] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Niemalże cytrynowożółty, klarowny. Jakoś mi tu za bardzo nie pasuje... [3]
Piana: Biała, bardzo drobna, niezbyt wysoka, ale dość trwała. [3.5]
Zapach: Nieciekawy. Prosty, chmielowo-słodowy, całkiem jak marketówka... [3]
Smak: Tu lepiej: cytrusowa, grejpfrutowa goryczka, lekki słód i banan śladowy. Moooooże gdzieś minimalna kolendra...? Całkiem smaczny. [4]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: W stylu Brokreacji. Kapsel z żarówką, eta z tancerką. [4]
Uwagi: Witold zasadniczo smaczny, ale pachnie słabiutko... .
Moja ocena: [3.55]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, zmętnienie jest. [4]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, ale niska i mało trwała, na dodatek zostawia po sobie mało śladu na szkle. [2.5]
Zapach: Delikatne wszystko: banan, ziołowy chmiel i pomarańcza. [3]
Smak: Nienachalna bananowa słodycz, przyprawowa i cytrusowa goryczka, kwasku nie ma, piwo jest treściwe. [3.5]
Wysycenie: Średnie, wolałbym trochę wyższe. [3.5]
Opakowanie: Chciałem narzekać na przeciętną buzię Tancerki, ale przypomniałem sobie Figlarną Bożenę z browaru Waszczukowe . Pełny skład, kapsel Brokreacji, wysoka jakość papieru. [4.5]
Uwagi: Piję już trochę starą warkę (23.03.2017), ale chyba nie miało to wpływu na to, że po prostu nie ma tu kolendry i właściwie nic z wita. Moim zdaniem to niemiecki weizen z odrobiną belgijskiej blondynki.
Moja ocena: [3.3]Comment
-
Wygląd: słomka, mętne, ładna drobna piana, trwała, ładny gęsty lacing
Zapach: cytrusowy, jakaś mandarynka i skórka cytryny, kolendra, przyprawowość, pieprzność i jakaś ziemistość, kwiatowość (czarny bez i rumianek).
Smak: Gładkie, aksamitne, bardzo rumiankowe, aż zerknąłem na skład i oni po prostu rumianek dodali, tak jak kiedyś Piwojad do Blanki bodaj, lekko chlebowe, daleki banan, a raczej kaszka bananowa, bardzo cytrusowe i raczej przywodzi na myśl kwaśne cytrusy, wyczuwalna zwłaszcza skórka cytrynowa, kolendrowe, przyprawowe, bardzo ładnie ułożona całość. Delikatna goryczka, piwo wytrawne z lekkim kwaskie, wysycenie mogłoby być wyższe. Na tle Glogera ambrozja, choć uczciwie po prostu dobry, przyzwoity Wit.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, lekko zmętniony. [4.5]
Piana: Średnio-niska, biała, drobne pęcherzyki, mało trwała. [3]
Zapach: Pomarańcza, kolendra, odrobinę rumianku, może być. [3.5]
Smak: Sporo rumianku(nawet trochę za dużo), kolendra, pomarańcza, trochę słodu, lekko słodkie, niska goryczka, średnia pełnia. [3.5]
Wysycenie: Średnie - w porządku, choć mogłoby być odrobinę wyższe [3.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, dość dokładny skład. [4]
Uwagi: Taki sobie witbier, trochę przesadzono z rumiankiem w smaku. Warka do 09.02.2018.
Moja ocena: [3.525]Comment
Comment