Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, Poniedziałkowy dół
Collapse
X
-
Pracownia Piwa, Poniedziałkowy dół
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Nie przekonało mnie to piwo! Zamawiając nie spodziewałem się ciemnego piwa, to co dostałem to jakiś nieudany stout - pomyślałem. Już miałem reklamować i przeczytałem, że to hybryda. Nie piłem nigdy takiej, z wyjątkiem RIS-a z ekstraktu pszenicznego. Zbyt duża kwasowość, słaby aromat banana i goździka, zbyt słaba czekolada. Wodniste i słabo nagazowane. Trochę inaczej sobie wyobrażam taką hybrydę. Dużo smaczniejsze było ciemne grodziskie, które miało lekkość grodzisza i potencjał stouta. Tu wszystkiego było za mało.
-
-
"czarny jak noc hefe-weizen z dużą porcją aromatycznego chmielu z USA" - brzmi obiecująco, ale piwo rozczarowuje. na pierwszym planie paloność, która dominuje wszelkie inne aromaty, poza tym jest mocno wodniste. u mnie było zdecydowanie za duże wysycenie.Last edited by GSE; 2016-09-04, 21:15.
Comment
-
-
Czarne jak black ipa. W smaku bardzo lekka paloność plus aromaty chmielowe. Jeśli ktoś spodziewał się czegoś co przypomina dunkelweizena, to daleko temu piwu do niego. W niczym go nie przypomina. Żadnych nut weizenowych w smaku ani w aromacie, nieduże nagazowanie, prawie brak piany. W smaku dominują aromaty chmielowe i to piwo przypomina black IPA. Niskie nagazowanie, mała goryczka, bardzo łagodne w smaku i szybko pijalne. Nie jest złe.
6,5/10
Comment
-
Comment