Wąsosz, [Kraftwerk] Time-Out

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Wąsosz, [Kraftwerk] Time-Out

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9793

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Jasnozłoty, śladowo zamglony. [4]
    Piana: Białą, bardzo drobna, średniowysoka, dość trwała. [4]
    Zapach: Ślad wilgotnego kartonu, a potem już chmiel z lekkim akcentem słodowym. [3]
    Smak: Hm, pewna cienkość, może i zrozumiała przy tych parametrach, lekki chmiel, posmak ziołowy na słodowym tle. [3.5]
    Wysycenie: Wysokie. [4]
    Opakowanie: W stylu browaru, ale ogólnie nieco mroczna i mało czytelna, niezbyt przypadła mi do gustu. [4]
    Uwagi: Lekki pils, generalnie niezły, ale ja wolę, kiedy piwo ma trochę więcej "mięsa"...

    Moja ocena: [3.45]

    Comment

    • rafalek21
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2015.04
      • 1407

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Jasnozłoty, bardzo delikatnie zamglony [4.5]
      Piana: Średnio-wysoka, drobnopęcherzykowa, biaława, średnio trwała, ładny lacing [4]
      Zapach: Średnio intensywny mokry karton i ziołowa chmielowość. [3]
      Smak: Znowu odrobina mokrego kartonu, mało ciała, umiarkowana goryczka z lekkim ziołowym akcentem, lekko słodowe i kwaśne w posmaku. [3]
      Wysycenie: Średnio-wysokie - pasuje. [4]
      Opakowanie: Ładna etykieta, komplet informacji. [4]
      Uwagi: Lekki i dość pusty w smaku pils. Nie warty ceny kraftowej, lepiej kupić 2 Pilsnery Urquell czy Manufakturowe. Warka do 27.05.2017.

      Moja ocena: [3.275]

      Comment

      • DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

        #4
        Ocena z ARTomatu

        Kolor: Nic nowego nie napiszę. Jasnozłoty, lekko zamglone. [4.5]
        Piana: Biała, średnio pęcherzykowa, niezbyt wysoka, w miarę trwała, zdobi delikatnie szkło. [3.5]
        Zapach: Zioła i trochę trawy, coś plastikowego i śladowy aromat z pustej puszki po kukurydzy. [2.5]
        Smak: Metaliczny chmiel, mało słodu, dziwnie kwaskowate. Pod koniec lepiej, metal ustępuje, pojawiają się zioła. Wodniste nie jest. [3]
        Wysycenie: Wysokie. [4.5]
        Opakowanie: Nie mam się do czego przyczepić, aż przyjemnie jest patrzeć na etykietę i taką stylistykę. [5]
        Uwagi: Niestety w tym piwie najsłabsze jest to, co powinno być najważniejsze, czyli smak i zapach.
        Warka 09.07.2017.

        Moja ocena: [3.125]

        Comment

        • nietzschee
          Porucznik Browarny Tester
          • 2016.07
          • 319

          #5
          Wygląd: barwa ciemno słomkowa, wygląda na ciemniejsze, bo jest mętne, piana drobniusieńka, jakby to był… no to jest Wąsosz, ładny lacing, jak szron.
          Zapach: nie czuję za bardzo chmielu, raczej świeże ciasto, aromat jest delikatny.
          Smak: Dosyć pełne, wysycenie niskie, więc nie ma rześkości pilsa, lekkie masło, goryczka niewielka, ale jest, chmielowość żadna, jest lekko owocowe (stawiałbym na owoce tropikalne, a w składnikach Marynka i Magnum) i delikatnie karmelowe, ma dosyć mączną fakturę. Ono jest lepsze od „pilsa” Książęcego (pite po nim), bo nie jest tak wodniste, ale tylko dlatego, szału żadnego nie robi i jakoś zbytnio pilsa mi nie przypomina, tzn. przypomina mi te ciężkie, mdłe polskie pilsy typu Racibórz/Jabłonowo, tu goryczka jest chociaż wyższa, ale raczej piwo do zapomnienia.
          Attached Files
          Last edited by nietzschee; 2017-06-13, 23:42. Powód: uzupełnienie

          Comment

          • nietzschee
            Porucznik Browarny Tester
            • 2016.07
            • 319

            #6
            Przy ocieplaniu daje lekko kwasem izowalerianowym, jak AIPA z Kormorana lubi wonieć

            Comment

            Przetwarzanie...
            X