Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [Baba Jaga] Chmielarka Lubelski
Collapse
X
-
Wąsosz, [Baba Jaga] Chmielarka Lubelski
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko opalizuje. [4.5]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, średnio wysoka, trwała na końcu, przeciętnie znaczy szkło. [4]
Zapach: Ziołowy, korzenny, żywiczny, niezbyt intensywny, ale bardzo przyjemny. [4.5]
Smak: Wyraźna goryczka, odczuwalna wyżej niż 25 IBU skontrowana jest słodem rzeczywiście chyba zakwaszającym. Niemniej goryczka dominuje, ale nie ma tu mowy o żadnych cytrusach tylko jak w zapachu, czyli ziołach i żywicy. Na finiszu coraz bardziej wytrawne. [4]
Wysycenie: Średnie, nie przeszkadza, ani nie pomaga w piciu. [4.5]
Opakowanie: Etykieta jak w innych Chmielarkach, chmiel Lubelski jest podany jako jedyny. [4]
Uwagi: Kolejny dowód na to, że polskie chmiele wcale nie są gorsze od amerykańskich. Są po prostu inne, ale nie gorsze. Wypiłem z przyjemnością
Warka 08.02.2017.
Moja ocena: [4.225]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, zmętniony. [4.5]
Piana: Drobnopęcherzykowa, niska, ale w dość trwała; pozostająca na szkle. [4]
Zapach: Dominuje chmiel, aromat ziołowo-korzenny. W tle lekkie aromaty iglaków. [4.5]
Smak: Umiarkowanie słodowa podbudowa z lekkim karmelem. Posmaki ziołowo-żywiczne, średnia goryczka. [4.5]
Wysycenie: Średnie, ok. [5]
Opakowanie: Ciekawa, stonowana kolorystycznie etykieta, z kompletem informacji. Kapsel czarny. [4.5]
Uwagi: Interesująca alternatywa dla wszechobecnych amerykańskich chmieli. Sesyjne piwo o średniej goryczce, pokazujące potencjał polskiej odmiany chmielu Lubelski. Z chęcią spróbuję innych piw single hop z browaru Baba Jaga.
Moja ocena: [4.475]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
Comment