Stary Maneż, Vrest Ciemny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Stary Maneż, Vrest Ciemny

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemny sugeruje klasycznego ciemniaka a jest tak naprawdę rubinowy [3.5]
    Piana: ciemny beż, drobna, zwarta, do końca zostaje w szkle ale już znacznie mizerniejsza [4]
    Zapach: słaby, czuć wytrawne owoce, karmel [3.5]
    Smak: dość pełne w miarę treściwe, goryczka lekka, umiarkowana, bardziej wyraźne są akcenty owocowe, momentami dość gorzkawe - jak pestka, zbyt mocno wyraźny posmak karmelu, zaczynałem czuć kwasek, finisz słodowo-owocowy [3]
    Wysycenie: ciut za duże [4]
    Opakowanie: etykieta uboga, firmowy kapsel [4]
    Uwagi: Bardzo przeciętne piwo, pite na pograniczu terminu ważności

Moja ocena: [3.4]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2018-06-16, 16:44.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • dadek
      Nowy Browar Gdański, Ciemny Lager
      dadek
      Ekstrakt 13,5 °Blg, alk. 5,2%.
      Barwa głęboko brązowa, pod światło ciemnobordowa, piwo lekko zmętnione.
      Piany bardzo mało, ledwie kilkumilimetrowa warstewka która szybko znikła, brak plam. Czy to też efekt złego mycia kufli?
      Pachnie ciemnymi słodami z lekkim diacetylem....
      2022-11-04, 22:28
    • dulukgrzegorz
      Ciemny ekstrakt niechmielony Coopers
      dulukgrzegorz
      Cześć wszystkim,

Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?

Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?

Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...
      2022-10-04, 14:48
    • Prusak
      Jagiełło, Ciemny Ale
      Prusak
      Piwo określone przez browar jako foreign extra stout.
      E. 14, 2 blg
      A: 6, 1& vol.
      Po otwarciu z butelki ładny aromat palono-czekoladowy, po przelaniu dochodzi leciutki akcent maślany.
      Barwa ciemnobrązowa do czarnej, nieprzejrzysta.
      Piana średnio obfita, opadająca...
      2024-08-30, 20:57
    • e-prezes
      Perła, Ciemny Lekki Perłał
      e-prezes
      Nie wiem od kiedy jest obecny na rynku, bo dopiero dziś dojrzałem w lodówce sklepowej. Ale w sumie już dawno jest takie (nie to) piwo w jednej z sieci sklepów pod marką własną.

Skład: słód jasny pilzeński, monachijski i barwiący. Na etykiecie piszą, że to schwarzbier. 10,5...
      2024-08-07, 08:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...