Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
Wyświetlenie odpowiedzi
Staropolski, Porter Bałtycki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziNiedawno. Za trzy tygodnie temu dostałem w sklepie przy wyjściu z Metra Ursynów. Stało na pewno jeszcze kilka przykurzonych sztuk na górnej półce.
Mam nadzieję, że będzie kolejna warka, bo jest to naprawdę solidny porter.
Comment
-
-
Bardzo poprawny porter, taki trochę "oldskulowy", czyli mocno palony, lekko kawowy i delikatnie likierowy w aromacie. Smak to gorzka czekolada, przypalony karmel, likier wiśniowy i kwaśność arabiki. Piwo jest lekko ostrawe. Ktoś wyżej porównał je z dawnym Ciechanem i coś w tym jest. Opakowanie bardzo mi się podoba.
W sumie pozytywne zaskoczenie. Kupione w Płocku, w sklepie "13" na Armii Krajowej. Cena 8,50 zł.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Jest nowa warka- 21/02/2018.
Porter przede wszystkim wiśniowo-śliwkowy, bardzo dobrze zharmonizowany, z dostojnie ułożonym alkoholem.
Świetne piwo, z klasycznych bałtyków stawiam na najwyższym stopniu podium razem z Ciechanem.
Do dostania za 9 zł. w monopolowym na Górczewskiej (W-wa).
Comment
-
-
Jest nowa warka- 21/02/2018.
Porter przede wszystkim wiśniowo-śliwkowy, bardzo dobrze zharmonizowany, z dostojnie ułożonym alkoholem.
Świetne piwo, z klasycznych bałtyków stawiam na najwyższym stopniu podium razem z Ciechanem.
Do dostania za 9 zł. w monopolowym na Górczewskiej (W-wa).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziKomentują głównie ludzie w Warszawy i północy. Czy jest do kupienia w w. dolnośląskim?Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziKomentują głównie ludzie w Warszawy i północy. Czy jest do kupienia w w. dolnośląskim?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziW Opolu - bez problemu, wbijaj
Wolałbym jednak kupić we Wrocławiu."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
W Piwnicy mogą mieć, chociaż ostatnio (czyli jakieś 2 tygodnie temu) go tam nie widziałem. Na pewno nie ma go natomiast w Kauflandzie w Lidlu ani w Carrefourze. Kiedyś widziałem toto w Piotrze i Pawle albo w Almie, ale nie kupiłem ze względu na pretensjonalną etykietę.
Comment
-
-
Najnowsza wersja Staropolskiego Portera ma parametry- alkohol 9,8% i ekstrakt 22 % wag. Data przydatności 20/03/2018.
W smaku świeżyzna, mocno owocowy, pałęta się sporo śliwki i wiśni, w drugim tle gorzka czekolada, paloności brak. Na leżakowaniu powinien zyskać.
Zmiana etykiety i parametrów jak na zdjęciu.
Nabyte w Leclercu za 4.59 zł.
Comment
-
Comment