Kolor : słomkowy mętny
Piana : utrzymuje się do końca, trwała i ładna
Zapach : w zapachu czuć jakieś słody. Zalatuje nachalnie jakimś Lechem.
Smak : goryczka i słód.
Opakowanie : nalepka w stylu Pinty, z tym że brak pełnego składu.
Uwagi : Na nalepce pisze Pilzner, na necie znalazłem że to German Pilzner. W sumie nie mój klimat.
Wolę jakieś chmielowe piwa, albo jakieś czeskie Pilsnery.
Kupione w Intermarshe.
Ostatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2016-09-16, 21:18.
Bardzo przyzwoity produkt. Ale też niewiele da się o nim powiedzieć szczególnego poza spostrzeżeniem dobrego zbalansowania. Piłem odrobinę zbyt ciepłe, więc to też mogło wpływać na wrażenie, które mimo to i tak jest pozytywne.
Kolor: Jasnozłoty, jak dla mnie, mógłby być ciut ciemniejszy. [4] Piana: Biała, drobna, średniowysoka i średniotrwała. Od pilsa chciałoby się więcej... [3.5] Zapach: Bardzo ładny. Chmielowy i lekko owocowy. Budzi skojarzenia z dobrymi hellesami . [4.5] Smak: Lekka goryczka, która w miarę picia stopniowo narasta. W tle fajnie ją balansujące posmaki owocowe. [4] Wysycenie: Średniowysokie, nieprzesadzone. [4] Opakowanie: Prosta, charakterystyczna eta z delikatnym zarysem konturów zamku. Może się podobać. Kapsel browaru. [4] Uwagi: Naprawdę smaczny pils, nieprzegięty goryczkowo. Polecam .
Witam!
Czy ktoś spotkał się z sytuacją, gdzie beczka zawierała dość sporą szparę na dnie jak na załączonych obrazkach? Szpara rozciąga się na całą średnicę, ale przy jednym końcu jest ona dość spora. Jestem świadomy, że można beczkę uszczelnić, gdy zawiera szpary między...
Znalazłem to piwo w Dino. Ostatnia butelka kosztowała 4,69zł. Dużo, ale myślę sobie, spróbuję. Może to piwo pokaże jakiś smak. I mamy niespodziankę. Piwo ma smak. Barwa słomkowa. Piana niezła. Zapach chmielowy. W smaku chmiel, delikatny nuty ziołowo-słodkawe. Dość oryginalny w smaku...
Comment