Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, [Szpunt] Amba
Collapse
X
-
Bytów Browar Kaszubski, [Szpunt] Amba
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Uwaga na gushing. Szybko wychodzi z butelki. Po przelaniu ile mogłem do szkła, gdzie już nie miałem miejsca, reszta piwa też bardzo chciała wyjść z butelki... [warka do 29.02.2017 - szukałem w kalendarzu, ale nie znalazłem takiego dnia ;P]
aromat: bardzo ładny, grejpfrutowy. Potem ciężko się dostać do aromatu, bo piana wszystko zakrywa
kolor: jasnozłoty, lekko mętny
piana: sama piana... bo jest gushing...
smak: Dobre. Czuć chmiel citra wyraźnie. Przede wszystkim aromat, ale goryczka też jest. Średnia.
Bardzo udane piwo, chmiel wyraźnie czuć. Takie właśnie piwa lubię - chmielone na aromat, a nie tona chmielu do kotła na goryczkę. Goryczka jest grejpfrutowa i nie jest zalegająca. Ciekawe ile jest słodu żytniego w zasypie. Nasycenie wysokie - ale to zależy jak się nalewa...
Kupione za 3,90 zł w promocji, kilkanaście dni przed terminem ważności.
7/10
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika melor Wyświetlenie odpowiedziwarka do 29.02.2017 - szukałem w kalendarzu, ale nie znalazłem takiego dnia ;P
BTW jeden z lepszych lagerów jakie piłem w zeszłym roku, ale niestety gdzieś mi wcięło notatki, więc nie dodałem oceny
Comment
-
Comment