Piwo gotowe do oceny
Marysia, [Piwowarownia] Walenty Kania Piwo Dla O
Collapse
X
-
Marysia, [Piwowarownia] Walenty Kania Piwo Dla O
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, minimalnie zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, bardzo wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Wędzonka w typie serowym i lekki słód w tle. [3.5]
Smak: Lekka wędzonka, lekka goryczka, lekki słód. Czosnku niedźwiedziego (nawet lekkiego) nie stwierdziłem... . [3]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Eta rodem z "peerelu", prosta. Określenie "piwo dla odważnych" dęte dość. [3.5]
Uwagi: To miało być piwo wędzone z czosnkiem niedźwiedzim. Czosnek niedźwiedzi bardzo lubię, nawet do śledzi. Tutaj go nie ma.
Napis na ecie "piwo dla odważnych" to tani zabieg marketingowy z pogranicza megalomanii. Piwo do wypicia, ale raczej bez powtórki. Po co to komu?
Moja ocena: [3.4]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętny. Przeciętnie wygląda, ale chyba w miarę odpowiedni. [4]
Piana: Drobniutka, jasnobeżowa, trwała i olbrzymia. Chyba pierwszy raz odejmuję za zbytnią obfitość. Piwo trzeba było nalewać w kilku podejściach przez długi czas. [4.5]
Zapach: Odpowiedni, umiarkowanie mocny. Dominuje wędzonka, pod nią czosnek i lekki chmiel. Czosnek trochę przykryty, ale gdy się zapalali papierosa i wędzonka znika, wychodzi czosnek w pełnej okazałości. Wszystko na miejscu, ale czy ten zapach jest ładny, zachęcający? [4]
Smak: Smak intensywny i odpowiedni. Słodowy wędzony, czosnek i wyraźny lekko trawiasty chmiel. Trzy mocne smaki "walczące ze sobą" a nie zharmonizowane. Nadmiar bogactwa. Połączenie czosnku z wędzonką nie do końca mnie przekonuje. Gryzą się te smaki. Mimo wszystko ciekawe i pijalne piwo. [3.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, trwałe i pasujące do charakteru piwa. Drobne bąbelki. [4.5]
Opakowanie: Parametry podane, starannie wykonane, tyle dobrego. Brak jakiegoś firmowego kapsla, brzydka grafika, to natomiast słabe strony opakowania. Przeciętność straszna. [3]
Uwagi: Ciekawy eksperyment, ale nie do końca udany. Wędzonka fajna, czosnek niedźwiedzi jak czosnek, ale nie razem. Jednorazowo może być.
Moja ocena: [3.825]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment