Piwo gotowe do oceny
Maryensztadt, Pszeniczny Blond z dodatkiem rabarbaru..
Collapse
X
-
Maryensztadt, Pszeniczny Blond z dodatkiem rabarbaru..
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnę pomarańcz, mętność całkowita [3.5]
Piana: obfita, gęsta, różowo-beżowa, opada dość szybko [3.5]
Zapach: leciutki, slodowo-owocowo-warzywny, oczywiście te warzywa to rabarbar [3]
Smak: pełne treściwe i....kwaśność, kwaśność nie od zepsucia tylko na pewno od tego cholernego rabarbaru, wykrzywiło mnie jakbym wypił szklankę soku z cytryny, poza tą kwaśnością czy coś jeszcze czułem, zapewne tak, truskawka gdzieś w tle (jak piwo z sokiem) i gdzieś tam daleko w tle słodowy posmak [1.5]
Wysycenie: ciut za dużo [4.5]
Opakowanie: butelki z etykietami i firmowym kapslem z Maryensztadtu zawsze mi się podobały [5]
Uwagi: Pierwsze piwo z tego browaru jakie wylałem po pierwszym łyku. Rabarbarowa kwaśność zdecydowanie nie dla mnie, zabiła całe piwo, może znajdzie swoich amatorów, ja do nich nie należę
Moja ocena: [2.65]Last edited by becik; 2017-06-24, 08:31.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Kolor zmętniony soku pomarańczowego. Piana jasna, obfita ze średnich pęcherzyków. Opadając nieco dziurawiła i zostawiła minimalny ślad na szkle.
Aromat orzeźwiający i słodkawy: owoców truskawki, banana, słodów, rabarbar ledwie wyczuwalny.
W smaku nieco kwaskowe. Baza słodowa, zbożowa miesza się ze słodszymi owocami: banan, truskawka, jest i rabarbar oraz agrest. Z czasem odkłada się na podniebieniu niewielka goryczka ziołowa i trawiasta. Wszystko kończy lekko mdława nutka.
Wysokie wysycenie dodaje pijalności i orzeźwienia.
Niezbyt udany eksperyment. Piwo zdominowane zostało przez słodszą nutę truskawki. Za mało w tym piwie piwa.
6/10
Comment
-
Comment