Piwo gotowe do oceny
Stary Browar Kościerzyna, Obuch
Collapse
X
-
Stary Browar Kościerzyna, Obuch
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzejrzysty i czarny (jak podniebienie Kaszuba ). [4]
Piana: Beżowa, drobna, dość wysoka ale - skucha - nietrwała. [3.5]
Zapach: Suszone owoce (a może wiśnie w likierze?), lekki karmel. Jak na porter bałtycki to nieco jednowymiarowy... [3]
Smak: Wytrawny. Suszone owoce, nie wiem, czy wiśnie, delikatny ślad ziemi/popiołu. Też trochę mi brakuje do wypełnienia bałtyckich smaków... [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Mała flaszka, elegancka eta, bojowa nazwa. Wk**wia mnie lakowanie kapsla (z logo browaru, zresztą), to cholernie niewygodne i pretensjonalne. Za to minus. [3.5]
Uwagi: Porter robi wrażenie młodego, więc drugą butelkę zadołowałem. Mam nadzieję, że lak skruszeje, a piwo osiągnie oczekiwaną pełnię smaków i zapachów...
Moja ocena: [3.375]
-
-
Po czasie porter złagodniał, wyaskamitniał...
Moim zdaniem nadal jednak nie oferuje pełnej palety smaków i aromatów "rasowego bałtyka".
Nie jest to, oczywiście, złe piwo, choć liczyłem, że dojrzeje... bardziej.
Niestety, nadal (albo jeszcze bardziej) wk*** mnie lakowany kapsel.
Lak jest twardszy, kruszy się i nadal skutecznie zalepia przestrzeń do użycia otwieracza.
Zaświniłem pół kuchni, najlepszy nóż do chleba (!) i ze trzy różne otweracze . Walka trwała kwadrans... .
Comment
-
Comment