Piwo gotowe do oceny
Browar Stu Mostów, WRCLW Schöps
Collapse
X
-
Browar Stu Mostów, WRCLW Schöps
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Nie ma "sekcji wrocławskiej" na mordoksiążkach sie wyżywają a nie tu, fiufiu"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowe, mętne. [4.5]
Piana: Bardzo obfita, drobna i sztywna, barwy delikatnie złamanej bieli . Utrzymuje się dłuższą chwilę, po czym redukuje się do kilkumilimetrowej, równej warstewki. Zostawia śladowy lejsing. [4.5]
Zapach: Choć schöps nie jest piwem buchającym aromatami, to na pierwszym planie czuć kwas mlekowy - zapach jest lekko kwaśny, w typie kefiru. Do tego sporo nut zbożowych. [4]
Smak: Piwo jest treściwe, bardzo pełne w smaku, co zresztą zapowiadają już jego parametry, ale nie jest wyklejająco słodkie. Schöps to piwo przede wszystkim słodowe, bogactwo zasypu sprawia, że w warstwie słodowej naprawdę sporo się dzieje - mamy sporo zbożowości znanej z piw pszenicznych, mamy też nuty ciasteczkowe oraz karmelowe. Goryczki chmielowej nie ma w nim praktycznie wcale. [4.5]
Wysycenie: Niskie, drobne - piwo jest bardzo aksamitne w odbiorze. [5]
Opakowanie: Etykieta bardzo ładnie zaprojektowana, czytelna, łatwa do odróżnienia na półce. Na pochwałę zasługuje też komplet zamieszczonych informacji. [5]
Uwagi: Data przydatności do spożycia: 31.10.2017
Moja ocena: [4.375]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Piłem to piwo jakiś czas temu. Nic specjalnego. Nie potrafię sobie teraz przypomnieć żadnego wyraźniejszego wrażenia na jego temat. Takie nijakie. Więcej w tym wszystkim było marketingu niż rzeczywiście ciekawego piwa. Drugi raz z pewnością bym go nie brał, bo w takiej cenie to mam dużo ciekawszych rzeczy.
Comment
-
-
kolor: bursztynowy, lekko mętny
W zapachu prawie nic nie czuć. W połowie picia po jednym łyku zdawało mi się że wyczułem lekki aromat chmielu typu hallertau, ale tylko raz i potem nie wyczuwałem.
Nie ma tutaj smaków i aromatów typowych dla hefeweizenów. W ogóle to piwo go nie przypomina. Nie przypomina też american wheatów. Podobno 80% składu stanowią słody pszeniczne.
smak: Piwo jest słodowe. Goryczka bardzo mała. Nasycenie nieduże. Słodkie i bardzo pijalne. Jestem bardzo zaskoczony. A też pierwszy raz piję piwo w takim stylu. Gdybym próbował tego piwa w ciemno, to nie wiem czy zgadłbym styl. Przypomina może trochę piwa typu koelsch lub smakuje podobnie jak Żywe niefiltrowane. Coś w ten deseń. Słodowe, mała goryczka, górna fermentacja.
Tak mi zasmakowało, że drugie w pubie wziąłem takie samo.
8/10
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika melor Wyświetlenie odpowiedziNie ma tutaj smaków i aromatów typowych dla hefeweizenów. W ogóle to piwo go nie przypomina. Nie przypomina też american wheatów. Podobno 80% składu stanowią słody pszeniczne.
smak: Piwo jest słodowe. Goryczka bardzo mała. Nasycenie nieduże. Słodkie i bardzo pijalne. Jestem bardzo zaskoczony. A też pierwszy raz piję piwo w takim stylu. Gdybym próbował tego piwa w ciemno, to nie wiem czy zgadłbym styl.
Więcej możesz przeczytać tu:
Last edited by yaro74; 2016-12-24, 12:31.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, niska, drobna i raczej nietrwała.. [3]
Zapach: Słaby. Ogólnie lekkie owoce tropikalne plus chmielowy podmuch. [3.5]
Smak: Delikatna goryczka i owoce, tło lekko słodowe. Przyjemny . [4]
Wysycenie: Niewysokie, na granicy akceptacji. [4]
Opakowanie: Pokal pubowy w "Kuflach i Kapslach". [3.5]
Uwagi: Łagodne piwo sesyjne, choć coś mnie powstrzymuje przed entuzjazmem... .
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: zamglony miedziany [4]
Piana: żenada, prawie nie ma, trzyma się przez chwilę [2]
Zapach: słód, guma balonowa. Nie tego się spodziewałem, liczyłem na ciekawy aromat słodowy bez naleciałości drożdżowych. [3]
Smak: nic szczególnego, jak zapach, czuć smak chmielu. Lekko kwaskowe, dość pełne, bardzo pijalne. [3.5]
Wysycenie: przyjemne, średnie [5]
Opakowanie: najładniejsze z B100M, komplet informacji [5]
Uwagi: 4.7.17
Dobre piwo,ale nie takie jakie miało być.
niepasteryzowane i niefiltrowane; ciekawe jak smakuje pod koniec terminu
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: dojrzałej pomarańczy [4.5]
Piana: ecru, drobna, dość gęsta i utrzymuje się do samego końca [5]
Zapach: leciutki, zbożowo-słodowy [3.5]
Smak: lekkie ale jednocześnie pełne i treściwe, zbożowa pełnia, lekkie owocowe posmaki, goryczka niska ale wyczuwalna, słodowość umiarkowana ale dobrze lekko dominująca na finiszu, całość doskonale skomponowana [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: etykieta ładna, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo, wypite w prawdziwą przyjemnością, na pewno zakupię jak jeszcze będzie w sklepie
Moja ocena: [4.45]Last edited by becik; 2017-04-27, 17:48.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobusztynowy, nieco zmętnione. [4.5]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, ale było jej niewiele. [3]
Zapach: Niezbyt intensywny, lecz przyjemny. Głównie słodowy, trochę melanoidynowy, karmelowy, z odrobiną owoców i chmielu. Po ogrzaniu czuć też aromat kefiru, czy też kiszonych ogórków. [4]
Smak: Lekkie, pijalne, lecz jednocześnie treściwe, słodowe. Dość słodkie, goryczka niska, lecz wyczuwalna. Finisz lekko kwaskowaty. [4.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, delikatnie musujące. [4.5]
Opakowanie: Elegancka etykieta z kompletem informacji dotyczących składu, do tego firmowy kapsel. [5]
Uwagi: Ciekawe piwo, wypiłem ze smakiem. Termin do 23.07.2018.
Moja ocena: [4.2]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
3,5zł w Lidl'u, choć w przypadku tego piwa, z czystym sumieniem można dać za nie dużo więcej. Wygląda jak domowa pszenica z małą pianą. Aromat bardzo słodki, morele, brzoskwinie nawet, wino lodowe, lekko piwnica, kwaskowate, ale nadal bardzo słodko i winnie. Nuta dolna bardziej puree morelowe i karmel. Pachnie jak old ale z beczki. W smaku bardzo pełne, gęste, ale bardziej pod belgię, tripel, tylko bez tego wysycenia, dużo owoców, nie ma tej nuty pszenicznej, a bardzo gładkie, finisz taniczny, lekki ocet-jak z beczki. Dla mnie bomba! Ta wersja ma 4,8% deklarowane, poprzednie miały mniej, podejrzewam, że w tej materii najwyżej może się różnić od oryginału.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment