Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Łycha Zbycha
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Waszczukowe] Łycha Zbycha
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny jak diabli, pod żarówkę jest tak samo. [5]
Piana: Brązowa, wysoka, średnio pęcherzykowa, trwała, bardzo mocno oblepiła szkło. [4.5]
Zapach: Dziwne... przede wszystkim dużo zboża. Oprócz tego całkiem sporo wędzonki i delikatna whisky. Kawy właściwie nie ma tak jak i czekolady, ale nie przeszkadza to. [4.5]
Smak: Bardzo gładkie w odczuciu, może trochę zbyt wodniste co może dziwić przy tych parametrach i po doznaniach w zapachu. Zbożowy słód, wyraźnie wędzony ładnie komponuje się z delikatną goryczkę o charakterze gorzkiej czekolady. Kwasek jest delikatny, za niski, a whisky prawie nieobecne. [4]
Wysycenie: Bardzo niskie. [4.5]
Opakowanie: Etykieta dobrej jakości, obrzydliwy gostek na etykiecie, kapsel firmowy. W składzie są podane dokładnie słody ( jęczmienny, wędzony, owsiany, żytni palony, pszeniczny, czekoladowy, zakwaszający), ale ani jednego chmielu. [4]
Uwagi: Bardzo dobre piwo, dużo dymu, whisky w aromacie, stout z boku. Warka 25.01.2017.
Moja ocena: [4.3]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny jak smoła, nawet pod światło [4.5]
Piana: Drobna, niska, krótka by nie napisać błyskawiczna [3.5]
Zapach: Wędzonka, słód, whisky, dużo alkoholu. Za mało akcentów stoutowych i zdecydowanie za dużo alkoholu, jakby ktoś rudej dolał do szklanki [3.5]
Smak: Gorzka czekolada, dużo torfu, karmel, lekka kwasowość, trochę popiołu. Goryczka niska, treściwość również. [4.5]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Czytelna, niebrzydka etykieta [3.5]
Uwagi: Dobre piwo ze skopanym aromatem. rozumiem, że whisky to whisky ale żeby pachniało jak piwo z ubotem... ups... z HMS Scotland?
Smak świetny, torfowy, gładki, aksamitny. Rozgrzeszam nikłą goryczkę bo uzyskanie tej delikatności musiało m.in. z tego wnikać.
Drogie - ponad 8 zł w butli - ale warto.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: wysoka, brązowa, drobna, średniotrwała. [4]
Zapach: średnio intensywny, słodowy, palony, wędzonka, czekolada i trochę alkoholu. [4]
Smak: gorzka czekolada, wędzonka, torf, lekka goryczka i kwaskowość. Piwo jest gładkie i mało treściwe. [4]
Wysycenie: niskie. [4]
Opakowanie: taka sobie etykieta, firmowy kapsel, niepełny skład. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Średnio obfita, drobne pęcherzyki, ciemnokremowa, średnio-niska trwałość, praktycznie brak lacingu. [3]
Zapach: Głównie wędzonka(lekko podchodzi pod asfalt), lekko whisky - w porządku ale oczekiwałem więcej. [3.5]
Smak: Wyraźna wędzonka(dym), gorzka czekolada, trochę palony, dość wytrawny, trochę zbożowy, goryczka niska, szczątkowy kwasek, całkiem gładkie, ciało średnie(a może nawet ciut mniej), w posmaku trochę whisky. [4]
Wysycenie: Niskie - nawet pasuje. [4]
Opakowanie: Całkiem ładna, w miarę dokładny skład(zabrakło tylko chmieli). [4]
Uwagi: Smaczne piwo, choć przydało by się troszkę więcej goryczki. Na pewno do powtórzenia za jakiś czas. Warka do 06.09.2017.
Moja ocena: [3.775]Last edited by rafalek21; 2017-05-25, 04:41.
Comment
-
Comment