Piwo gotowe do oceny
Staropolski, Whisky Stout
Collapse
X
-
Staropolski, Whisky Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny jak diabli, nawet pod białoruską żarówkę nie widać prześwitów. [5]
Piana: Beżowa, drobnopęcherzykowa, mało trwała i niezbyt okazale zdobi szkło. [2.5]
Zapach: Wędzony ser, mydło , żadnej whisky nie wyczułem, choć przyznam że na upartego można poczuć gorące latem podkłady kolejowe. [3.5]
Smak: Lekko palone i kwaskowate, goryczka tytoniowa, średnia i jak zwykle szpitalna, ale bez przesady. O dziwo jest nawet whisky i to taka tania i drapiąca jak dla prawdziwych pijaków. Piwo jest mało słodkie, ale pełne i treściwe. [4]
Wysycenie: Za duże. [3]
Opakowanie: Dobrze dobrane kolory, skład pełny, kapsel firmowy. [4]
Uwagi: Nooo, wreszcie jakieś znośne piwo ze Staropolskiego, a nawet dobre.
Przyznam jednak, że jak się dorobię to kupię ten browar, zburzę, zaorzę i posieję trawę. Przynajmniej owady i zwierzątka polne będą miały pożytek...
Warka 23.10.2017.
Moja ocena: [3.675]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, niemal zupełnie nieprzejrzysty. Ładny [4.5]
Piana: Początkowo taka na 1 cm. Potem szybko się kurczy do pozostałości na powierzchni i ściankach [3]
Zapach: Dość przyjemny. Wędzonki sporo, torf też się odzywa. Do tego trochę kawy. Ale whisky mi to nie przypomina, raczej jakieś wędzone produkty spożywcze [3.5]
Smak: Dość gładki stout. W smaku - jak w zapachu - sporo wędzonki i spalenizny. Jest też trochę kawy. Smak jest za to krótki, za krótki. Dość szybko pojawia się uczucie pustki, wodniste się robi i to jest spory minus. Plus za to to brak jakichś nieprzyjemnych posmaków i innych doznań. Dość poprawny wędzony stout, nieco za mało złożony i treściwy, szału nie ma, ale pije się przyjemnie. W sumie pozytywne zaskoczenie [3.5]
Wysycenie: Za wysokie. Jest średnie więc jak na styl za dużo tego gazu [3.5]
Opakowanie: Jak cała seria. Eta czarno-pomarańczowa. Mapa świata z zaznaczoną Szkocją. Wszystko nieco przaśne. Dużo info odnośnie składu itd. [3.5]
Uwagi: Zakupione we Freshu za 3,99 zł i jestem skłonny kiedyś znowu się skusić. Piwo z datą 23.10.2017
Moja ocena: [3.5]Last edited by chechaouen; 2017-04-20, 19:40.
Comment
-
Comment