Połczyn-Zdrój, Połczyńskie Bock

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #1

    Połczyn-Zdrój, Połczyńskie Bock

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2870

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Ciemnobrunatny, trochę za ciemny, klarowne. [3.5]
    Piana: Beżowa, opada podobnie jak w coli, lekko znaczy szkło. [3]
    Zapach: Bardzo winny, trochę suszonych owoców ze śliwką na czele. Brakuje aromatów ciemnego chleba lub tostu, jest za to stęchły i mokry papier. [3]
    Smak: Ostry karmel słodko mdlący z tępą niską metaliczną goryczką. Po paru łykach goryczka przypomina bardziej jodynę i jakieś szpitalne absmaki. Owoców właściwie nie ma jak i przypieczonej skórki od chleba. [2]
    Wysycenie: Trochę za wysokie. [3]
    Opakowanie: Etykieta z serii Połczyńskie, brak pełnego składu, zabłocona etykieta z małymi koziołkami. [3]
    Uwagi: Kiepski koźlak, męczyłem się i nawet lekko spociłem, ale wypiłem do końca.
    Warka 14.09.2017, raczej nie spróbuję następnej.

    Moja ocena: [2.625]

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12895

      #3
      Koźlak na wodzie zdrojowej to obecna nazwa. 6,5% alk.

      Aromat - całkiem wyraźna woda zdrojowa (czyli kiszonka), karmel, kwasek na chwilę, potem dominuje słodko-karmelowa nuta, ale też trochę palonych tonów
      Piana - wysoka, nietrwała
      Barwa - bardzo ciemny brąz, pod światło ciemno brunatne tony
      Wysycenie - łagodne, musujące
      Smak - słodko jak w malzach, ciemne słody, dość sporo paloności i słodycz, nawet nie karmel
      Treściwość - pełne, ale jest to koźlakowa waga

      Dramat. Słodki ulepek.

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • darekd
        Opillia, Rizdwiane
        darekd
        Bożonarodzeniowe ciemne piwo z dodatkiem cynamonu, dosładzane m.in. ekstraktem stewii

        12% ekstr.
        4,8 % alk.
        12 IBU

        Aromat - jest dość słodko, czuć ciemne słody, ciut chleba razowego, po przelaniu wyraźny karmel i trochę cynamonu
        Piana - wysoka, trwała,...
        2025-01-03, 00:50
      • darekd
        Piwnica Świdnicka, Kozioł
        darekd
        Piwnica Świdnicka spod wrocławskiego ratusza warzy i butelkuje swoje piwo.

        Ich Pils (Kur), który piłem na miejscu uważam za udane piwo. Koźlaka piłem z butelki.

        Ekstr. 17%
        Alk. 7,5%

        Aromat - słodowy, ciastka maślane, no jest masełko, suszone słodsze...
        2023-01-12, 01:00
      • Javox
        Volfas Engelman (d.Ragutis), Galaxy
        Javox
        Dark Ale, puszka pintowa.
        Ekstrakt 12.7%, alko 5.0%, IBU 19.

        Piana - sporo na starcie a potem cieniutka warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Gaz - średni.
        Barwa - ciemny rubin.
        Aromat - ciemniejsze susze owocowe, posmaki około likierowe czyli na słodko. Karmel....
        2025-04-06, 20:35
      • darekd
        Jadrníček, Náměšťák 12%
        darekd
        Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.

        Więcej o browarze:
        https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-gdzie/knajp...
        2024-11-02, 01:06
      • Javox
        ?, [Wawrzyniec] Marcowe
        Javox
        Ekstrakt 13.8*. alko 6.2%

        Piana - spora, na dłużej pełna warstwa.
        Lacing - sporo.
        Gaz - średni.
        Barwa - bursztyn miedziany.
        Aromat - słodowość.
        Smak - dość słodko słodowe, żołędziowe i karmel w dobrym wydaniu. Nieco ziołowe. Dopasowana goryczka......
        2025-03-27, 16:41
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...