Piwo gotowe do oceny
Łańcut, Kurna chata
Collapse
X
-
Łańcut, Kurna chata
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, z rubinowymi prześwitami. [4.5]
Piana: Dość obfita, ciemno-kremowa, jednolite, drobne pęcherzyki, średnio trwała, ładnie zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Intensywny aromat wędzonki - asfalt i dym z ogniska, paloność trochę słabiej choć dalej wyczuwalnie. [4.5]
Smak: W smaku intensywnie palone, kawa i gorzka czekolada, treściwe, ale jednocześnie lekkie, wytrawne, średnio-niska goryczka, w posmaku popiół. [4]
Wysycenie: Średnio-niskie - pasuje. [4]
Opakowanie: Ładna etykieta, wszystkie najważniejsze parametry zostały zawarte, brakuje tylko dokładnego składu. [4]
Uwagi: Bardzo dobry wędzony stout, może nie do końca zbalansowany, ale mi to nie przeszkadza i na pewno do niego nie raz wrócę. Warka do 19.02.2017.
Moja ocena: [4.25]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny. [4]
Piana: Drobna, gęsta, średnioobfita, dosyć trwała. [4]
Zapach: Głównie wędzony, zarówno torfowy, jak i bukowy. [4]
Smak: Podobnie jak w aromacie, wzbogacone wytrawną palonością. Odpowiednio treściwe dzięki udziałowi żyta w zasypie. Goryczka dosyć wysoka, ale nie przeszkadza. [4.5]
Wysycenie: Niskie, bardzo pasuje. [4.5]
Opakowanie: Proste, estetyczne, czytelne. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
-
Dla mnie praktycznie niepijalne, domyśliłem, się , ze tak musi smakować coś z dodatkiem wędzonego torfu (piłem z partyzanta),buka tam w ogóle nie czułem, tylko dziwny zapach palnego plastiku (ebonitu),jakby wymiocin starych ?, mój ojciec powiedział jak śliwki spalone na węgiel i to też jest dobre porównanie.
Comment
-
-
Bez przesady.
Tzn owszem w zapachu wyłącznie wędzonka, powiedziałbym nawet: słodka wędzonka, nut czysto stoutowych brak.
W smaku podobnie, nie ma właściwie żadnej kontry dla dominującej nad wszystkim "wędzarni", lekko przebija się goryczka, ale nic poza tym subtelniejszego.
Piana początkowo dość obfita, znika tez dość szybko, zostawia obrączki plus lekkie oblepianie szkła.
Barwa ciemna, niemal nieprzejrzysta, jedynie na dnie szkła opalizuje bursztynowy odcień.
Piwo na raz - i wystarczy.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brązowy ,klarowne. [4]
Piana: Obfita, kremowa, znaczy szkło i długo się utrzymuje. [4.5]
Zapach: Dym z ogniska, torf, czekolada. Intensywny, drapiący. [4]
Smak: Gładkie, kremowe. Popiół, dym, torf. Goryczka wysoka, popiołowa. Długi, wędzony posmak. [4]
Wysycenie: Średnie, OK. [4.5]
Opakowanie: Nudna etykieta, niedokładny skład, firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi: Warka 19.02.17 Bardzo intensywne piwo. Może trochę mało zbalansowane ale wypiłem ze smakiem.
Moja ocena: [4.05]Last edited by Dzoshu; 2017-02-04, 21:01.
Comment
-
-
SKŁAD: słód wędzony bukiem, słód wędzony torfem, płatki żytnie, słód coffee, słód pszeniczny czekoladowy; chmiel Bramling Cross, Target; drożdże płynne
Srogo i pysznie. Pomimo niskiego balingu i alko dzieje się tu sporo. Bukowej wędzonki faktycznie nie za wiele. Sporo torfu.
Tylko dla fanów podkładów kolejowych i palonego plastiku.
Na finiszu w szkle woń amoniaku :]
Pite 09/06/2017 z kranu
0,5l za 10zł
jak spotkam buteleczkę to kupuję od razu.
Comment
-
-
Tak jak zostało napisane wyżej
0,5l
lane
Rzeszowski festiwal piwa
Rynek Rzeszowski
Czy drogo? kwestia dyskusyjna
Za butelkę bym tyle nie dał
Po za tym. W Rzeszowie Najtańszy łańcut w sklepie to ich lager 14 i kosztuje 6 z groszami
Srajpy po 7-8zł
Taki handel "wokoło komina" :/Last edited by dlugas; 2017-06-12, 17:18.
Comment
-
-
To w Krośnie Lager 14 kosztuje złotówkę taniej, a mi udało się wyrwać go nawet za niecałe 5 złotych swego czasu.
W sumie w Rzeszowie faktycznie piwa mają te 2-3 złote przebitki w stosunku do Krosna co zauważyłem chociażby w sklepie na Joselewicza.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SeeJay Wyświetlenie odpowiedziTo w Krośnie Lager 14 kosztuje złotówkę taniej, a mi udało się wyrwać go nawet za niecałe 5 złotych swego czasu.
W sumie w Rzeszowie faktycznie piwa mają te 2-3 złote przebitki w stosunku do Krosna co zauważyłem chociażby w sklepie na Joselewicza.
W leclercu łańcut jest w miarę znośnych cenach
Na paderewskiego też bywa.
Hurtownia musi swoje zarobić
Comment
-
Comment