Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, [Olimp] Skiron
Collapse
X
-
Bytów Browar Kaszubski, [Olimp] Skiron
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony jasny bursztyn, lekko opalizuje. [4]
Piana: Niewysoka, jasna, drobne pęcherzyki, niezbyt trwała, delikatny lacing. [3]
Zapach: Diacetyl, kwiatowy, trochę DMS-u - na szczęście niezbyt intensywny. [2]
Smak: Kwiatowe, diacetyl, mało ciała, ale wodniste nie jest goryczka ponad średnia - kwiatowa. [3]
Wysycenie: Niskie - w porządku. [3.5]
Opakowanie: Ładna etykieta, komplet informacji - standardowo dla Olimpu. [4]
Uwagi: Niedopiłem; słabe i wadliwe piwo - jak inne z Olimpu, a przynajmniej od przeniesienia produkcji do BBK. Warka do 27.06.2017.
Moja ocena: [2.775] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, mętny. [4]
Piana: Niziutka, nalewana na siłę, nietrwała. Zostaje malenki kożuch. [2.5]
Zapach: Silny, dżem z czarnej porzeczki, czerwone owoce. Intrygujący. [4.5]
Smak: Lekko słodowy, słodkawy, porzeczkowo-jeżynowa chmielowość, nuty liściaste, cierpko-słodka galaretka owocowa, lekko kwaskowa końcówka. Goryczka ziołowo-cytrusowa, średnia, dość tępa i jednostajna. [4]
Wysycenie: Niskie/średnie. [4]
Opakowanie: Ładne, ale trochę za ciemne, co u nich niestety ostatnio jest normą. Kapsel czarny golas. [3.5]
Uwagi: Bardzo specyficzne piwo, mam nadzieję, że to zasługa Iungi, a nie jakiejś infekcji. Ale sensacji żołądkowych nie miałem Zdominowane przez czerwone, czy raczej czarne owoce z porzeczką i jeżyną na czele, zapach idealnie jak dżem. W smaku więcej nut liści i łodyg w/w owoców (skojarzenia z nalewką z owoców i liści porzeczki), znów dżemowo-galaretkowe posmaki. Szkoda, że goryczka jest zbyt wysoka i niezbyt przyjemna, wraz z dość dużą pełnią powoduje, że pijalność nie jest wysoka. Mimo tego jest ciekawe, warte spróbowania.
Moja ocena: [4]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto, śladowo zamglony. [4]
Piana: Biała, drobna, strzępiasta, ale niewysoka. [4]
Zapach: Zaskakujący słód i karmel. [4]
Smak: Lekka goryczka, słód w tle, zaskakująco lekko drapie w gardle, choć parametry stonowane dość... [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: W stylu Olimpu - bawiąc uczy... Nie miałem pojęcia, kto zacz ten Skiron . [4]
Uwagi: Sympatyczne piwo, może ciut za ciężkie na piwo sesyjne, ale ja takie lubię...
Moja ocena: [4]Comment
Comment