Kolor: Złoty zamglony. [4] Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [4] Zapach: Owoce tropikalne, ślad karmelu, wyczuwalny powiew ostrych przypraw. [3.5] Smak: Słód, ale i goryczka, posmaki od których drętwieje język, akcenty drewniane, beczkowe, wyczuwalny zbyt mocno alko. [3] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Lane na WFP, stąd nota uśredniona. Nazwa kojarzy mi się (błędnie) z bawarskimi piwami wagi ciężkiej, które tak lubię... [3.5] Uwagi: Może i piwo ciekawe, może i oryginalne, ale z imperiów wolę nieco inne klimaty jednak.
Nawet Pancernik, który pił to piwo, nie zauważył, że browar się nie zgadza. To piwo z kontraktowca Trzech Kumpli.
Ha!
W notatkach miałem właśnie Trzech Kumpli, ale...
Czasem zdarzało mi się "szczelić byka", pomylić browary w tysiącach kontraktowców między sobą, więc siedziałem cicho, jak pancernik w słodowni pod miotłą... .
Nie znalazłem wątku. Do 2022. Szynka, trochę dymu-ładnie. Kierunek wędliniarsko-masarski. Widoczny w smaku tussipect, dość oleiste. Taka solidna czwórka.
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - zamglony, blady jaśniejszy pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - mango, cytrusy, mini nutki ziołowe....
Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
Comment