Piwo gotowe do oceny
Bartek, [Doctor Brew] Galaxy IPA
Collapse
X
-
Bartek, [Doctor Brew] Galaxy IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty mętny, niestety, z farfoclami... [3]
Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Dominują owoce tropikalne, w wwąchaniu się w szczegóły przeszkadza mi nuta... sfermentowanych owoców tropikalnych . [3]
Smak: Owoce, słód i karmel, lekka goryczka w stylu orzechowym. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Typowe doktorowe, choć tym razem w tle widoczne galaktyczne refleksy/poblaski. [4]
Uwagi: Ta odmiana IPy jakoś nie zwróciła mojej szczególnej uwagi.
Moja ocena: [3.35]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zmętniony bursztyn z farfoclami. [3]
Piana: Dość obfita, bardzo drobne pęcherzyki, beżowa, średnio trwała, niezły lacing. [4]
Zapach: Owoce tropikalne(najwyraźniej marakuja) plus słód, średnio intensywny, nie zachwyca, ale zły też nie jest. Przypomina większość piw IPA z DB, niespecjalnie się wyróżnia. [3]
Smak: Słodowość typowa dla tej serii, cytrusy, trochę tropikalnych owoców, ponad średnia goryczka ziołowo-cytrusowa, średnio długa, ciało średnie. [3.5]
Wysycenie: Średnie pasuje. [4]
Opakowanie: Całkiem ładna, trochę ciekawsza od standardowych etykiet, niezbyt dokładny skład. [4]
Uwagi: Przeciętne IPA, trochę nudne, jak inne piwa z tej serii, spodziewałem się więcej po chmielu Galaxy, który sobie cenię. Warka do 01.05.2017.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
Comment