Piwo gotowe do oceny
Browar Jana, Zdenek
Collapse
X
-
Browar Jana, Zdenek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, po prostu. [4]
Piana: Bardzo wysoka, biała, drobna i trwała, strzępiaście się osadza. [4]
Zapach: Słodowo-chmielowy, klasyczny, choć niezbyt pilsowy. [4]
Smak: Słodowy. Lekka goryczka, no i w tle maślany ślad... Trochę szkoda. Nawet nieźle, choć mało jednak pilsowo. [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie, pils chyba powinien dać więcej gazu . [3.5]
Opakowanie: Ech, ten Zdenek na zielonej ecie jest tak ślicznie klasyczny, jak przysłowiowy czeski hokeista... [4]
Uwagi: Najbardziej czeski jest ten kolo na ecie, a piwo dość przyzwoite...
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, średnio mętne. [4]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, trwała, znaczy szkło. [4.5]
Zapach: Zbożowy i owocowy, trochę za mało chmielu. Diacetyl obecny i to jest tu zaletą. [3.5]
Smak: Słód delikatny, goryczka również choć trochę bardziej wyrazista, ziołowa i odrobinę trawiasta. Zbyt wodniste. [3.5]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego. [3.5]
Opakowanie: Niestety Zdenek nie przypomina mi Czecha, na dodatek ten zielony kolor...
Pełny skład i w opisie Ahoj i Na zdravi Termin do 14.09.2017. [3.5]
Uwagi: Lepsze od unijnych lagerów, czy nawet nazwijmy to pilsów, ale za taką cenę spodziewałem się bardziej pełnego i szczególnie goryczkowego piwa ( oprócz Żateckiego jest tu Magnat i Sybilla ). Warka 14.09.2017.
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, lekko zamglony [4]
Piana: jasna z drobnych i średnich pęcherzyków, obfita, zostawiła ślad na szkle. [5]
Zapach: słodowy i miodowo-kwiatkowy z dodatkiem nut ziołowych od chmieli. Przyjemny, lekko orzeźwiający. [3.5]
Smak: znów baza słodowa wygrywa z nutami zbożowymi i leciutkim karmelkiem oraz miodkiem. Goryczka chmielowa ziołowa i trawiasta, średnia, odkłada się z czasem na języku. Lekka wodnistość. [3]
Wysycenie: wysokie, opada z czasem [4.5]
Opakowanie: Skromne ale ładne i bardzo dobre info na kontrze. [4]
Uwagi: Jak dla mnie zbyt dużo słodyczy.
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
Comment