Piwo gotowe do oceny
Artezan (Błonie), Too Young To Be Herod 2016
Collapse
X
-
Artezan (Błonie), Too Young To Be Herod 2016
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Artezan (Błonie): Too Young To Be Herod 2016
Ekstrakt: 18.5% wag. | Alkohol: 8.0% obj. / 6% wag.
Piana drobna, opada, zdobi szkło. Kolor czarny. Aromat słodko piernikowy, gorzka czekolada, kakao, przyjemnie świątecznie. Smak gorzka czekolada, kakao, przyprawy piernikowe, minimalnie na finiszu skórka pomarańczy. Piwo złożone, gładkie, z średnim ciałem, świąteczno ciastkową nie za wysoką słodyczą, gładką strukturą, wyczuwalną zaznaczoną goryczką, i nutą zajebistości. Świąteczne WOW.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrązowy, nieprzejrzysty [4]
Piana: w wersji z beczki prawie jej nie było - dla mnie spoko, bo dostałem nalane prawie pod sam rant [3.5]
Zapach: piernik, wanilia, czekolada [4]
Smak: oblane mleczną czekoladą ciasteczka korzenne w płynie, pite z rozłupanego kokosa. ale posmak ziół i gorzkiego kakao jest dość męczący, więc ostatecznie cieszyłem się, że nie zamówiłem większej pojemności. pomarańcze wyczuwalne raczej w postaci posypki z pączków [4]
Wysycenie: średnie, optymalne [4.5]
Opakowanie: piłem z kranu podczas premiery, ale etykietę też widziałem i nie brakuje tam informacji (może poza IBU i rodzajem chmielu, ale to nie jest najważniejsze), grafika jak co roku - nawiązanie do "Misia", biały kapselek artezanowy [4]
Uwagi: piwo dość drogie (w Artezan Pubie 15zł za 0,33l), ale warto się napić raz w roku
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrązowy, nieprzejrzysty [4]
Piana: w wersji z beczki prawie jej nie było - dla mnie spoko, bo dostałem nalane prawie pod sam rant [3.5]
Zapach: piernik, wanilia, czekolada [4]
Smak: oblane mleczną czekoladą ciasteczka korzenne w płynie, pite z rozłupanego kokosa. ale posmak ziół i gorzkiego kakao jest dość męczący, więc ostatecznie cieszyłem się, że nie zamówiłem większej pojemności. pomarańcze wyczuwalne raczej w postaci posypki z pączków [4]
Wysycenie: średnie, optymalne [4.5]
Opakowanie: piłem z kranu podczas premiery, ale etykietę też widziałem i nie brakuje tam informacji (może poza IBU i rodzajem chmielu, ale to nie jest najważniejsze), grafika jak co roku - nawiązanie do "Misia", biały kapselek artezanowy [4]
Uwagi: piwo dość drogie (w Artezan Pubie 15zł za 0,33l), ale warto się napić raz w roku
Moja ocena: [3.975]Last edited by GSE; 2016-12-11, 00:37.
Comment
-
-
Ludzie, litości, teraz warkę z innego roku będzie uważać za inne piwo?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziLudzie, litości, teraz warkę z innego roku będzie uważać za inne piwo?
Comment
-
-
a jak za rok będzie inny dodatek to temat będzie trzeba rozdzielać, lepiej niech zostanie jak jest.
Kolejna degustacja piwo trzyma poziom ale.... wyszedł bardzo wyraźny tytoń i kiepy z popielniczki. Czyli słabo sie starzeje.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboka czerń. [4]
Piana: Ciemnobeżowa, drobna, wysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Gorzka czekolada, kawa, ślad skórki pomarańczowej. [4]
Smak: Mięsista, wytrawna goryczka kawowo-czekoladowa, jednak bardziej czekoladowa. Taka, jak gorzka czekolada ze skórką pomarańczową. Jest coś jeszcze, nie wiem co, ale dopełnia smak i w sumie mi pasuje . [4.5]
Wysycenie: Jednak za wysokie, w paszczy miota się mi za bardzo... [3.5]
Opakowanie: Nie przemawia do mnie. Do takiego piwa wyobrażałbym sobie zupełnie inną etę, w klimacie konkretne zimy i deserowych smaków... [3.5]
Uwagi: Generalnie, takim smakom - raczej "nie".
Ale tutaj... "dlaczego nie...?" Mniam!
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
Comment