Piwo gotowe do oceny
Czarna Owca, Koźlak
Collapse
X
-
Czarna Owca, Koźlak
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny bursztyn [4]
Piana: Jasnokremowa, drobna, wysoka, średnio długa [4]
Zapach: Chleb razowy, karmel. Ociupinka alkoholu [3.5]
Smak: Ciemny słód, trochę karmelu a nawet szczypta kakao [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie [4]
Opakowanie: Etykieta z dość prostą grafiką. Nieporywająca ale charakterystyczna [3.5]
Uwagi: Niezłe ale nierewelacyjne. Są typowe dla stylu akcenty, niestety nie wszystkie i mało intensywne
6,9 zł w drogim sklepie za niezbyt powszechny styl jest do przyjęcia
Moja ocena: [3.6]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemna, lekko czerwona herbata. Pod światło piękny rubin. Bardzo ładne piwo. [5]
Piana: Duża, lekko brązowa, gruba. Średnio trwała. Na koniec pozostają tylko resztki. Pozostawia ślady na ściankach kufla. [4]
Zapach: Średnio mocny, słodowy z lekkim chmielem. Prosty, w miarę odpowiedni. [3.5]
Smak: Jest słodowość, jest trochę chleba, chmielu trochę. Lekki karmel, minimalne palone nuty. Posmak średni, wytrawny, gorzkosłosowy. Może trochę brak pełni. [3.5]
Wysycenie: Zdecydowanie za mocne, grube i mocno psujące odbiór piwa. Może w lagerze byłoby ok., ale nie w koźlaku. [2]
Opakowanie: Prosty wzór, ładna kolorystyka, parametry podane. Całkiem przyzwoicie. Jeszcze jak by kapsel firmowy dodać. [3.5]
Uwagi: Całkiem udane i bardzo ładne piwo. Zwłaszcza fajny jest ten gorzki posmak. Nie jest słodki i nie jest wytrawne puste zarazem. Niestety zbyt mocne wysycenie bardzo dużo psuje.
Moja ocena: [3.55]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowe, pod światło rubinowe. Przejrzyste. [4.5]
Piana: Obfita i drobna, koloru przybrudzonej bieli, lekko żółtawa. Jest całkiem trwała. Zostawia śladowy lejsing. [4]
Zapach: Jest karmel, posłodzona kawa zbożowa, mokre zboże. Zaskakująco mało mdłych melanoidyn. Po zamieszaniu wychodzi słód pilzneński, którego, jak już wiecie, nie lubię. [3.5]
Smak: Koźlak, jak na swoje parametry, jest zaskakująco mało słodki. Jest piwem pełnym, ale nie słodkim. W profilu smakowym mamy dużo twardego karmelu, sporo kawy zbożowej i zbożowości, która była również w innych piwach Czarnej Owcy - szczególnie w Obywatelu Pilsie i Hopsesji, które były zdecydowanie zbyt ciemne w smaku. Tu tego problemu nie ma, ponieważ te ciemne nuty zbożowe fajnie się komponują z innymi, charakterystycznymi dla koźlaka. W tle pojawia się trochę suszonych owoców, głównie rodzynek. Goryczka niska, trochę kawowa. [3.5]
Wysycenie: Umiarkowane w kierunku niskiego. [4]
Opakowanie: Czytelne, wyróżniające się na półce. Dokładny skład. Parametry również zostały podane. [4.5]
Uwagi: Data przydatności: 15.06.2017 r.
Moja ocena: [3.675]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny ciemny bursztyn. [4.5]
Piana: gęsta,bez problemu dotrwała do końca. [4.5]
Zapach: niezbyt intensywny,palony. [3.5]
Smak: palony słód z delikatną nutą karmelu zdecydowanie wygrywa z mocą ,smakuje idealnie,leżakowanie się przydało. [4.5]
Wysycenie: prawidłowe. [4]
Opakowanie: typowe dla tego browaru,podane info o piwie,biały kapsel. [4]
Uwagi: Piwo z datą 15.06.2017.
Moja ocena: [4.1]mb WOS
Comment
-
Comment