Kolor: bursztynowy, delikatna mgiełka w klarowności [5] Piana: jasny beż, drobna, zwarta, dość długo się utrzymuje, osadza się na szkle [4] Zapach: słaby, przyjemny, cytrusowo-słodowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, goryczka chmielowo-żywiczna, momentami zbyt ostra, owoce w postaci cytrusów, finisz to dobrze wyczuwalna podbudowa słodowa, całość nieźle zbalansowana, pije się z przyjemnością [4] Wysycenie: jak dla mnie zbyt duże, momentami bąbelki zbyt ostro uderzały w podniebienie [3.5] Opakowanie: średniej urody klasyczna eta, gładki kapsel [4] Uwagi: Całkiem zwyczajne i smaczne piwo z browaru restauracyjnego, piłem lepsze AIP-y ale w zdecydowanie większości piłem tez i gorsze
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-12-28, 21:59.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Ciemnozłoty podchodzący pod pomarańczowy, piwo całkowicie mętne. [4.5] Piana: Super gęsta jak krem, oczka mikroskopijne, choć przy podaniu najwyżej na 2 cm. Pięknie ściele się na szkle nieprzerwaną "firanką", na powierzchni cienki kożuszek z grubszą obręczą. [4] Zapach: Lekka żywica z egzotycznymi owocami. [3.5] Smak: Mocna goryczka pestkowo-grejfrutowa, sporo owocowości. Dominuje czerwony grefrut, do tego mango, trochę ananasa i sosnowe igliwie. Dość ostra AIPA zdominowana przez owocowość i takąż goryczkę przez co trochę jednostronna. Nie przeszkadzało by gdyby podbudować jeszcze trochę bazy słodowej, a tej tu trochę brakuje przez co piwo może zmęczyć. [3.5] Wysycenie: Średnio wysokie, pasujące. [4] Opakowanie: Snifter 0,4 l z firmowym logo, podkładka, jest ok. [4.5] Uwagi: Próbowane 20.03.2018 na miejscu w browarze za 8,90/0,4 l.
Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.
Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
Jasnozłote, lekko mętne.
Piana obfita, gęsta i trwała.
Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
Goryczka wysoka, ułożona....
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Comment