Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, FES Cieszyński
Collapse
X
-
Zamkowy, FES Cieszyński
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. [5]
Piana: Całkiem obfita, ciemno kremowa, drobne pęcherzyki, całkiem trwała, ładnie zdobi szkło. [4]
Zapach: Trochę kawy i paloności, odrobina czekolady, trochę jakby kwaskowaty, średnio intensywny, daleko w tle szczątkowa nuta jakby kiblowo-kartonowa - bardzo słaba, ale coś tam jest. Ogółem w porządku. [3.5]
Smak: Trochę słodyczy z początku, dalej już wytrawniej, kawowy i umiarkowanie palony, lekki stoutowy kwasek, średnia palona goryczka, gładkie, ciało średnie lub lekko ponad. [4]
Wysycenie: Średnie - troszkę za wysokie. [3.5]
Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta, komplet informacji. [4.5]
Uwagi: Po prostu smakowało, jakby jeszcze było w cenie Porteru Cieszyńskiego, to pewnie bym powtórzył, a tak to poczekam do promocji. Warka do 02.09.2017.
Moja ocena: [3.875] -
Po ile, gdzie kupione?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Jest w Opolu na Głównym. Tak trudno go dostać?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Zapach mocno palony, kawa zbożowa
Wygląd: kolor ciemno brunatny, mętne, piana mieszana, beżowa, jakiś lacing.
Smak: o smaku można powiedzieć tylko, że piwo jest pełne, palony jęczmień, kawa zbożowa, trochę maggi, słabiutki FES, to po prostu stout. Jedyne co w tym piwie było szałowe to cena.
Mało mnie obchodzi, czy ten konkurs się w ogóle odbył, bo to konkurs wewnątrz koncernowy. Wypuszczanie przeciętnego piwa jako konkursowe to tylko marketing: O jejku! Zwycięzca Konkursu Piw… Skąd Heineken wytrzasnął tę cenę, która jest powyżej kraftu? Ja pominę jakość tego średniakaComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny [4.5]
Piana: jasny brąz,, kremowa, drobna, opada powoli, do końca zostaje na piwie w postaci ok 2cm kożuszka [3.5]
Zapach: lekki, delikatna paloność, odrobina kawy i suszone śliwki [3.5]
Smak: pełne i treściwe, fajna lekko goryczkowa paloność, zmierza ku wytrawności, posmaki kawy oraz gorzkiej czekolady, dobra baza słodowa, smaki dobrze poukładane [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: podoba mi się seria z Zamkowego [5]
Uwagi: Bardzo dobry FES, chętnie powrócę
Moja ocena: [4.1]Last edited by becik; 2017-12-22, 21:28.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment