Piwo gotowe do oceny
Warsztat Piwowarski, Gdyby Kózka
Collapse
X
-
Warsztat Piwowarski, Gdyby Kózka
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-miedziany, zamglony. [4]
Piana: Średnio obfita, kremowa, niespecjalnie trwała, słaby lacing. [3.5]
Zapach: Słodowy, melanoidowy, są też nuty opiekane, całkiem intensywny - wszystko na swoim miejscu. [4]
Smak: Tak jak w aromacie: Słodowy, karmel, tostowo-opiekany, słodkawy, całkiem pełny, ale nie ciężki, średnia goryczka ziołowa(mogłaby być odrobinę niższa). [4]
Wysycenie: Umiarkowane - pasuje [4]
Opakowanie: Prosta i czytelna etykieta, sporo informacji, brakuje tylko informacji o chmielu i drożdżach(z racji nietypowego podejścia do stylu). [4]
Uwagi: Smaczna, trochę lżejsza odmiana koźlaka - "podkoziołek" jako styl na etykiecie jest tu trafnym określeniem. Co prawda niewiele bocków wypiłem, więc nie jestem specjalistą, ale ten mi posmakował i chętnie do niego wrócę. Warka do 28.05.2017.
Moja ocena: [3.95]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21 Wyświetlenie odpowiedziKolor Co prawda niewiele bocków wypiłem, więc nie jestem specjalistą, ale ten mi posmakował i chętnie do niego wrócę. [/FONT]
Dużo tostowych akcentów, wyraźna goryczka i bardzo dobra pijalność. Smakowało!
Już wyobrażam sobie górnofermentacyjnego dubeltowego kozła o podobnej recepturze
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowo-miedziany, zamglony. [4.5]
Piana: średnio wysoka, drobna, dość trwała, zostawia ładną koronkę na szkle. [4]
Zapach: niezbyt intensywny, słodowy, lekko ziołowy i lekko opiekany. [3]
Smak: słodowy, słodkawy, tostowy, karmelowy z przyjemną goryczka na średnim poziomie. Piwo jest średnio treściwe i dobrze się je pije. [4]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: pite w pubie. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
Comment