Sądecki, Pszeniczne

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Sądecki, Pszeniczne

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2004.05
    • 2842

    #2
    Pierwsze piwo z Browaru Sądeckiego pite przeze mnie, i niestety szału ni ma.
    Piana pojawiła się i zniknęła ( zasyczało i ... ), wysycenie słabe, piwo jest wodniste, jakieś pszeniczne nutki się tu pałętają, pojawia się ziemisty posmak. Słabo, szkoda
    Warka z datą przydatności do 2017-09-30.
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: ciemno żółte z pomarańczowym refleksem [4]
      Piana: lekkie ecru, dość drobna, zwarta ale jednocześnie delikatna, puchowa, pada w zauważalnym tempie [3.5]
      Zapach: lekki, miły, słodowo-pomarańczowy [3.5]
      Smak: treściwość umiarkowana, delikatne, goryczka minimalna, posmak chlebkowy, brzoskwiniowy, odrobina banana, dość fajny finisz słodowo-zbożowy, lekko słodkawy, ogólnie dobrze zbalansowane [3.5]
      Wysycenie: odrobinę za duże [4.5]
      Opakowanie: prosta etykieta, gładki kapsel [4]
      Uwagi: Dobra pszenica ale niczego rewelacyjnego nie reprezentuje, do podkręcenia jeszcze

      Moja ocena: [3.6]
      Attached Files
      Last edited by becik; 2018-04-27, 21:12.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      Przetwarzanie...