Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Manufaktura Miodowe Love
Collapse
X
-
Jabłonowo, Manufaktura Miodowe Love
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy zamglony. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, dość wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Dominuje miód, taki właśnie z akcentem kwiatowym. Mało piwny, ale adekwatny do nazwy . [3.5]
Smak: Minimalna goryczka jest przykryta miodową słodyczą. Trochę szkoda, że tak jednostronny smak... [3]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W nowej serii, mnie się niezbyt podoba. [3.5]
Uwagi: Piwo zdecydowanie miodowe, dla zdecydowanych koneserów piw miodowych .
Moja ocena: [3.4]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny, wpadający w brunatny - bursztyn [4.5]
Piana: beż, zwarta, drobna, opada powoli ale zostaje na piwie do samego końca [4]
Zapach: miły, dominuje słodowo-ziołowy zapach, miodzik daleko w tle [3.5]
Smak: pełne, treściwe, lekka goryczka z owocowo-wytrawnymi posmakami, dobra baza słodowa, miodowy posmak dopiero daje znać o sobie pod koniec łyczka, do tego jest delikatny, nie dominujący [4]
Wysycenie: odrobinkę za dużo [4.5]
Opakowanie: średniej urody etykieta ale wybija się na półce, firmowy kapsel [3.5]
Uwagi: Jak nie lubię piw miodowych to te wypiłem z przyjemnością, takie powinny być piwa smakowe, dodatkowe smaki powinny być na finiszu, być delikatnym tłem, a nie dominantem
Moja ocena: [3.85]Last edited by becik; 2017-03-10, 20:10.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Zapach: prawdziwie wielokwiatowego miodu, ładny, naturalny, po chwili dochodzą gotowane warzywa i jest mniej przyjemnie, jakaś słodowość, podbita karmelem
Z wyglądu piwo też za ciemne nie jest, jest ciemno bursztynowe, mętne, co sztucznie podbija ciemność, po pianie pozostał tylko lacing, tak szybko zniknęła. Jest ciemniejsze od Piwa na Miodzie Wielokwiatowym, być może przez podbicie karmelem – ale to raczej to samo piwo.
Smak: Przeszkadza warzywność, wielowarzywnośc, która trochę kłóci się z wyjątkową miodowością tego piwa, piwo słodkie, na szczęście nie aż tak jak Na Miodzie Gryczanym ostatnio potrafi być, ale jednak niewiele się tu dzieje, są warzywa, jest miód, jest karmel, niewiele tu piwa. To odrobinę ciemniejsze Piwo Na Miodzie Wielokwiatowym z Imbirem, tylko bez imbiru, ta rzekoma gryka podawana w składnikach jest niewyczuwalna
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobusztynowy wpadający w brąz. Lekko zmętnione. [4]
Piana: Jasnobeżowa, puszysta, średnio obfita, utrzymująca się na piwie. [4.5]
Zapach: Karmelowy, lekko ziołowo-kwiatowy. [3.5]
Smak: Treściwe, pełne w smaku i przede wszystkim bardzo słodkie. Czuć posmaki miodowe, lekko ziołowe. Goryczka niemalże niewyczuwalna, piwo wybitnie deserowe. [3]
Wysycenie: Średnie, ok. [4]
Opakowanie: W stylu innych piw z tej serii. [3.5]
Uwagi: Termin do 08.04.18. Nie jest złe, jednak to piwo dla wielbicieli słodkich klimatów. Dobre w ramach deseru.
Moja ocena: [3.45]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
Comment