Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: pomiędzy złotym a bursztynowym [4.5] Piana: Piana jasna z drobnych i średnich pęcherzyków, opadając dziurawiła, ostała się w minimalnej warstwie na powierzchni. [4] Zapach: z butelki typowo belgijski. Nuty fenolowa były jeszcze bardziej wyraźne w szkle – nuty korzenne, przyprawy, drożdżowe też, trochę zbożowości i ciasteczek, po ogrzaniu również alkoholowa. [3.5] Smak: jest lekko słodkawo, karmelkowo-ciasteczkowo. Są też nuty alkoholowe. Do tego niezbyt wysoka goryczka w nucie ziołowej, krótko zalegająca na języku. Piwo jest pełne [3] Wysycenie: średnie nawet pasuje [4.5] Opakowanie: Wkurza mnie to wklejanie długiego opisu w grafikę na etykiecie, konta i info - dobre. [3.5] Uwagi: Piwo nie urzekło mnie, ma potężna moc, ale jak na mój gust, niepotrzebnie dowalono słodów karmelowych.
Comment