Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Spirifer] Scarecrow
Collapse
X
-
Gryf, [Spirifer] Scarecrow
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, pod światło brązowy ślad. [4]
Piana: Beżowa, drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Mleczna czekolada, lekko kwaskowate owoce (?), karmel. [3.5]
Smak: Wanilia walczy o palmę pierwszeństwa z gorzka czekoladą, mam wrażenie - niestety - że wanilia jest górą... [3.5]
Wysycenie: Dość niskie. [4]
Opakowanie: Chelołynowa dynia w kapeluszu. Ile można...? Starannie wykonana eta, poza tym szału nie ma. [4]
Uwagi: Liczyłem na więcej pałeru czy tam pazura w tym piwie, a tu - na ecie dynia, w paszczy wanilia... .
Moja ocena: [3.575]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny. nieprzejrzyste. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, sycząca ale redukuje się do warstwy na powierzchni i dość długo się utrzymuje. [4]
Zapach: Czekolada, lekki karmel i wanilia, przyjemne nutki alkoholowe. [4]
Smak: Gęste, oleiste. Czekolada, wanilia, likier kawowy, suszone owoce w alkoholu. Goryczka wysoka ale dobrze kontruje słodycz. [4.5]
Wysycenie: Średnie OK. [4.5]
Opakowanie: Bardzo fajna etykieta, dokładny skład. [5]
Uwagi: Warka 1.06.18 Zapach dobry, smak lepszy. Bardzo dobre piwo, myślę, że będzie jeszcze lepsze po odleżakowaniu.
Moja ocena: [4.3]Last edited by Dzoshu; 2017-01-08, 03:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dzoshu Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobre piwo, myślę, że będzie jeszcze lepsze po odleżakowaniu.
Zapach: czekolada, praliny, rodzynki;
Smak: mleczna czekolada, dużo paloności i rozgrzewający alkohol;
U mnie jednak zapach bardziej na plus.
Nasycenie nieznaczne i wystarczające. Kremowa obwódka piany pozostaje długo.
Deserowe, degustacyjne piwo. Dobre, choć nie idealne. Polecam.
Comment
-
-
Aromat - czekolada, praliny, ciut cierpkich owoców (jeżyna, wiśnia)
Piana - średnia, beżowo-kremowa, gęsta, trwały kożuszek, zostaje na szkle
Barwa - czarny/bardzo ciemny brąz, nieprzejrzysta
Wysycenie - umiarkowanie, lekko musuje
Smak - przyjemne palone tony połączone z czekoladą. Czekoladowa słodycz ładnie łączy się z paloną goryczką. Ciut kwasku od palenia przypomina minimalne cierpkie jeżyny. Wanilia na granicy autosugestii, bardziej w posmaku, razem z paloną nutą. Alkohol niewyczuwalny, na finiszu miło rozgrzewa
Treściwość - odpowiednia
Piwo z jednej strony wyraźne, palone w smaku. Z drugiej strony zachowuje jak na styl bardzo dobrą pijalność. Zbalansowane, dobrze rokuje (moim zdaniem) jeśli chodzi o przechowywanie.
Moim zdaniem super
Comment
-
-
Przyjemny zbalansowany RIS, bez chropowartych nut alkoholowych, gładkie. W smaku i aromacie wanilia, gorzka i mleczna czekolada, praliny czekoladowe, trochę kawy, chyba jakieś delikatne suszone owocki majączą w tle. Palone, dosyć gorzkie, Smaczne piwo.Last edited by legart; 2017-08-26, 22:50.
Comment
-
-
24% ekstr.
9,6% alk.
Egzemplarz archiwalny z terminem do grudnia 2019
Aromat - palony słód, czekolada, trochę wanilii
Piana - niższa, zwarta, nietrwała, dłuższy kożuszek
Barwa - czarno-smolista, nieprzejrzysta
Wysycenie - łagodne, ale musujące
Smak - wyraźnie palone tony słodowe z czekoladą. Goryczka od palonych słodów. Tym razem bez cierpkich tonów, mniej złożone, jednolite, ale nie jest miękke, alkohol nie drażni, ale ciut chropowatości jest
Treściwość - odpowiednia, czyli wysoka
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziAZbalansowane, dobrze rokuje (moim zdaniem) jeśli chodzi o przechowywanie.
Moim zdaniem super
Last edited by darekd; 2021-11-07, 21:48.
-
👍 1
Comment
-
Comment