Próbka 100ml w pubie, niedopita ze względu na wadę. Chciałem spróbować lukrecji i soli w tym porterze, niestety kalafior w aromacie i smaku uniemożliwił mi dopicie nawet takiej małej porcji. Po dwóch łykach odstawiłem szkło z niesmakiem. Nie polecam ze względu na dms.
Kolor: czarny [5] Piana: brązowa, kremowa, delikatna, drobne pęcherzyki, opada powoli, do końca została obwódka wokół szkła [3.5] Zapach: słaby ale miły, palone nuty z odrobinką kawy [3.5] Smak: pełny, treściwy, dominuje paloność wymieszana z akcentami kawy i gorzkiej czekolady, porter bardziej wytrawny niz zmierzający do słodszych akcentów, goryczka wyczuwalna, owocowe nuty także, odrobinka toffi, całość dobrze się komponuje [5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: firmowe szkło PIWPAW, firmowy wafel browaru, kooperanta [4] Uwagi: Bardzo smaczny porterek, naprawdę żałuję, że tak słabo dostępny
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
To jednak jesteś decyzyjna osobą! Już napisałem w innym wątku. Ale ponowię. W przypadku wielopodmiotowych kooperacji istotnym jest 1-2 podmioty. Fizyczny browar gdzie uwarzono lub/i podmiot, który jako kontrakter w tymże prowadzi produkcję. Jako drugi gospodarz. Tak jak w przypadku tego piwa lub kooperacji Brokreacji w Szczyrzycu.
Comment