Gościszewo, [AleBrowar] RIS In Peace - Winter

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #1

    Gościszewo, [AleBrowar] RIS In Peace - Winter

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Dzoshu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 496

    #2
    Kolor: Brązowy, mętne. Trochę słabo jak na risa.
    Piana: Niezbyt obfita, zdobi szkło, utrzymuje się warstewką na powierzchni.
    Zapach: Goździk, czekolada, melanoidyny. Przyprawy dość intensywne, duszące. Daleko w tle faktycznie można wyczuć nutki typowe dla stoutu.
    Smak: Dość wysoka słodycz, średnia gęstość. Nadal dużo gożdzika. Goryczka średnio intensywna, czekoladowa. Bardziej niż piwo świąteczne, przypomina deser - dojrzały banan + czekolada. Całkiem fajnie to się komponuje.
    Wysycenie: Średnie, OK.
    Opakowanie: Fajna etykieta, dokładny skład.
    Uwagi: Warka 14.05.2017 Ciekawy eksperyment ale chyba za dużo tych przypraw jak na mój gust.
    Attached Files

    Comment

    • mmax88
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2017.01
      • 36

      #3
      Miałem okazję pić dziś to piwko we wrocławskim Ale Browarze i hmm... piwo bardzo smaczne, ale jak na risa dość delikatne. Przyprawy wyraźne i bardzo przyjemne (zarówno w smaku jak i aromaci), ale kawy zero, kakao raczej też nie. Słodycz, mleczna czekolada, przyprawy. Gęstość tak między porterem bałtyckim a risem. Niemniej jednak tak jak pisałem, piwo pyszne :-)

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • e-prezes
        Nepomucen, Michael
        e-prezes


        Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
        2022-11-29, 13:43
      • darekd
        Karl Strauss, Wreck Alley Imperial Stout
        darekd
        Browar rzemieślniczy z San Diego w Kalifornii, który w tym stanie ma jeszcze sieć browarów restauracyjnych. Działa od 1989 r.

        Nazwa browaru to hołd złożony Karlowi Straussowi niemieckiemu piwowarowi pochodzenia żydowskiego, który dostał się do Stanów w 1939 r. i zrobił karierę...
        2024-08-22, 22:23
      • darekd
        Kousek Piva, Kousek Stoutu
        darekd
        Liberecki browarek, o którym więcej tu:


        https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-kousek-piva

        Imperialny stout
        ekstr. 20%
        alk. 7,5%
        50 IBU
        ...
        2022-01-08, 23:09
      • Petitpierre
        Lervig, Konrad's Stout
        Petitpierre
        Russian Imperial Stout (nie do końca, ale o tym za chwilę) w wykonaniu znanego (podobno) browaru Lervig. Prezentacja chałupnicza, naklejka na gołą puszkę (bo konfekcjonowany w puszeczkach 0,33 i buteleczkach 0,33). Szum się zrobił, bo rzucili do Lidl'a, choć z dużym, naprawdę dużym opóźnieniem...
        2021-06-18, 07:23
      • darekd
        SingleCut Beersmiths, Eric More Cowbell!
        darekd
        Działający od 2012 r. browar w Astorii, części nowojorskiego Queensu, na którym jest to podobno pierwszy założony browar od czasów prohibicji

        Stout z czekoladą, wanilią oraz laktozą (chocolat milk stout) o zaw. alk. 6%

        https://www.singlecut.com/

        Aromat - czekolada,...
        2025-02-02, 00:09
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...