Piwo gotowe do oceny
Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Misty
Collapse
X
-
Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Misty
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Napiszę tak: skusiłem się i zrobiłem wyjątek od reguły, że nie kupuję kontraktowców poza Pintą. Chciałem "zaliczyć" piwo z kolejnego browaru. Pazerność i schematyzm zemściły się:
ordynarna goryczka, nic więcej, ledwo skończyłem, kolejny przyczynek do nierozróżnialności ip-srip, poza ew. stopniem goryczki. Niewypał.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziordynarna goryczka, nic więcej, ledwo skończyłem, kolejny przyczynek do nierozróżnialności ip-srip, poza ew. stopniem goryczki. Niewypał.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, mętny. [4]
Piana: Średnia, szybko opada, zostaje mały kożuch. [4]
Zapach: Cytrusowy, początkowo intensywny, szybko się ulatnia. [4]
Smak: Słodowy, cytrusowy, lekko drożdżowy, goryczka grejpfrutowa, średnia, długa. [4]
Wysycenie: Średnie/niskie. [4]
Opakowanie: Estetyczne, fajna grafika. Kapsel srebrny. [4]
Uwagi: Smaczne, ale bliżej mu do APA niż do IPA, goryczka niespecjalnie silna jak na deklarowany gatunek. Jakiejś bomby chmielowej w smaku nie stwierdziłem, nie wyczułem też nut innych niż cytrusowe. Ot, przyjemne piwo i nic więcej. Bardzo pijalne, szybko wchodzi.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, lekko mętne. [4]
Piana: Biała, grube pęcherzyki, niska, średnio trwała. [3]
Zapach: Wybitnie cytrusowy, choć są też obecne słodkie owoce tropikalne jak mango, liczi, czy marakuja. Wyraźny jest też aromat zboża. [4.5]
Smak: Lekko słodkie, jakby kwiatowe, goryczka wysoka i cytrusowa, nawet z pestką. Piwo jest gładkie i aksamitne, trochę jednak jednowymiarowe w smaku, gdyż zbyt zdominowane przez cytrusowe doznania. [4]
Wysycenie: Średnie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Srebrny kapsel, etykieta brzydka, ale rzeczywiście misty, nie podali chmieli. [3]
Uwagi: Smaczne orzeźwiające piwo. Termin do 04.09.2017.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, tylko odrobinę zamglone i dopiero po ostatnim dolaniu robi się mętne i żółte jak weizen [3.5]
Piana: gruboziarnista, średnio obfita, raczej krótkotrwała [3.5]
Zapach: przyjemna tropikalność bucha już z butelki, po nalaniu do szkła może zapach nie jest wybitnie intensywny, ale fajnie owocowy: mango, marakuja, limonka, lekkie iglaki [4.5]
Smak: w przeciwieństwie do Juicy Delight, na początku od razu wyczuwalna jest żywiczność, ale po chwili kontruje ją mocna słodyczka, która towarzyszy prawie do samego końca; długo po przełknięciu na języku pojawiają się sosnowe posmaki. później piwo w odbiorze jest bardzo słodkie i tropikalne (ananas, mango, kukurydza, mangostan), ale te smaki fajnie przełamuje subtelna krótka tępa goryczka i ziołowość. bardzo pijalne, ale nie wodniste (przy parametrach 5,5% alko i 15% ekstraktu, treściwość była do przewidzenia). niestety w miarę picia goryczka robi się coraz bardziej intensywna i na końcu nawet lekko gryząca - po wypiciu posmak granulatu na długo zostaje w ustach [4]
Wysycenie: średnie, całkiem OK [4.5]
Opakowanie: jednoczęściowa eta; ładny, jesienny, zamglony pejzaż (przez efekt kropek), szczegółowy opis (ale bez konkretów na temat chmieli - te podane są na stronie www); kapsel srebrny golas [4]
Uwagi: warka 2017-09-04, pite 8 kwietnia, moja ocena ogólna 4,3/5
Moja ocena: [4.125]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, w zasadzie mlecznomętny. [4]
Piana: Biała, drobna, dość wysoka i dość trwała. [3.5]
Zapach: Cytrusy lekkie, sosna, zioła. Sympatyczny, orzeźwiający. [4]
Smak: Cytrusy, głównie grejpfrut, ale i mandarynka. W tle goryczka, ale nie przesadzona, wyważona. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Fajny papier, ciekawa, niebanalna etykieta. Mało krzykliwa, może zbyt mało widoczna na półce, ale ładna. [4]
Uwagi: Smaczne piwo. Jednocześnie orzeźwiające i treściwe .
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółty, mętny. [4.5]
Piana: Niewysoka, drobna, średnio trwała, ładnie zdobi szkło [3.5]
Zapach: Limonka, mango, mniej grejpfruta, chyba też nuta iglaków, niezbyt intensywny, ale przyjemny. [4]
Smak: Słodowo-owocowy: mango, cytrusy, ciut białych winogron, średnia goryczka skórki mango, nie za długa, pełne i gładkie, lekko słodkie. [4]
Wysycenie: Średnie - pasuje idealnie. [5]
Opakowanie: Ładna etykieta, zbyt ogólny skład, po za tym czytelnie. [4]
Uwagi: Warka do 16.10.2017. Smaczne piwo(na 4+), nawet mimo bliskiego terminu ważności. Porównywalne, a nawet trochę lepsze od Pinty Vermont IPA, do którego regularnie wracam. Zdecydowanie do powtórzenia - będę polował na świeże.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Spróbowałem po raz kolejny i dziwię się popzedniemu wpisowi. Piwo rzeczywiście badzo gładkie, o smaku białych owoców, może dlatego, że w zasypie mamy płaki owsiane. Bardzo orzeźwiające. Wszystko to mimo 15 % eks.
Na lato jak znalazł.
Comment
-
-
Warka 02.07.2021
Piłem to piwo nie raz i jak do tej pory bardzo mi smakuje...
Ostatnio piło mi się bardzo lekko jak na 15-stkę i było fajnie rześkie...
Było trochę pomarańczowe, trochę innej cytrusowości i egzotyki plus coś z ziół.
Cenię sobie takie smakowite piwka ale też oczywiście mam świadomość czym to grozi... hehehehe
Potwierdzam... za szybko znika ze szkła...
Comment
-
-
Puszka wysyłana do UK.
Ekstrakt 15,0* i alko 5,5%
Chmiele: Amarillo, Chinook, Citra, Columbus, Mosaic, Palisade.
Piana - powolna redukcja do niepełnej warstewki.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - lekko zamglony, opalizujący jasny żółto-pomarańczowy.
Aromat - słodka egzotyka, tropiki, cytrusy, melon.
Smak - więcej niż słodkawe, cięższe, lepkie, słodka egzotyka, tropiki, cytrusy. Ziołowość i goryczka wzrasta w miarę spożycia.
Słodkie i lepkie... dla lubiących trochę cięższe piwka
Comment
-
Comment