Piwo gotowe do oceny
Ułan Browar, Generał - APA
Collapse
X
-
Ułan Browar, Generał - APA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasna herbata [4]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka, powoli opadając malowniczo oblepia boki, do końca zostały wysepki [4.5]
Zapach: Wyraźna słodowość wsparta tropikalnymi akcentami chmielowymi. Wrażenie burzy zbyt mocna siarka, jajo, kanał [3]
Smak: Raczej wytrawne, słodycz tylko zaznaczona. Dominuję ściągający smak chmielu i średnia goryczka [4]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Częścią "opakowania" jest obsługa, a tutaj sporo do nadrobienia.
Brak podkładek, szkło golas (ciekawe bo portera dostałem w firmowym) [4]
Uwagi: Poprawny smak, z zagadkowo skopanym aromatem. Szkoda bo byłoby to solidne apa
Moja ocena: [3.7]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno złoty, dość mętne. [4]
Piana: Wysoka na 3-4 cm, gęsta lecz niejednorodna, oczka różnej wielkości. Bardzo ładnie ściele się na szkle nieprzerwaną "firanką", na powierzchni trwa solidny kożuch z grubą obręczą. [4]
Zapach: Bardzo wyraźny, żywicznie chmielowy plus dojrzałe awokado. [4.5]
Smak: Intensywny bukiet chmieli, zapewne sporo ich tu użyto. Są sosnowe igły, żywica, czerwny grejfrut, melon, mocno dojrzałe kiwi, awokado. Bogactwo smaków, treściwość, mocna rasowo chmielowa goryczka - jednym słowem świetna APA aż gęsta, dużo bardziej ekstraktywna niż deklarowane 12,5°Blg. Piwowar pięknie zarządził:P tylko pogratulować. [5]
Wysycenie: Jak dla mnie idealne, choć nie za duże. [4.5]
Opakowanie: Szklanka firmowa adekwatna do stylu, szkoda że brak podkładek. [4]
Uwagi: Piwo smakowane 29.09.2017 w browarze za 9 zł/0,5 l.
Moja ocena: [4.6]
Comment
-
Comment