Piwo gotowe do oceny
Artezan (Błonie), Dodo
Collapse
X
-
Artezan (Błonie), Dodo
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Bardzo słabe Tropical IPA, które dodatkowo w pewnym momencie robi się za kwaśne, a na podniebieniu zaczyna być odczuwalne nieprzyjemne pieczenie. Kwaśna woda rozcieńczoną z sokiem multiwitamina. Niewypał w dodatku absurdalnie drogi (+10 zeta).
Jak zrobić świetną Tropical IPA pokazał Wrężel, Artezan niestety poległ z kretesem.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzinapiłem się dodo w knajpie z kija
i nie podzielam zastrzeżeń przedpijców
piwo jest rzeczywiście intensywnie owocowe
jednakowoż nie nazwałbym go multiwitaminą
a cena? cóż, to już zupełnie inna para kaloszy...
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: multiwitamina - zółty, nieprzejrzysty, widoczne farfocle. [3]
Piana: Dość niska, niespecjalnie trwała, minimalny lacing. [3]
Zapach: Mango, ciut marakui - ok, tylko mało piwny. [3.5]
Smak: Dość wytrawnie, mango ze skórką, nuta grejpfruta, średnia goryczka, trochę zalegająca, pod koniec było słodsze i lekko piekące [3]
Wysycenie: Niewysokie, nie pasuje mi. [3]
Opakowanie: Nowa, ładna etykieta, niedokładny skład, ekstraktu nie podano. [3.5]
Uwagi: Warka 21.11.2017, Alk. 6%, na stronie Artezana wyczytałem ze ma 16° blg,
Piwo trzeba wymieszać, bo zmienia smak z piciem.
Ogółem dość słabe, niezbyt piwne, nie warte swojej ceny. Następnego już nie kupię, bo to nie moja bajka.
Moja ocena: [3.2]Last edited by rafalek21; 2017-09-10, 07:44.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mlecznomętny. [3.5]
Piana: Biała, drobna, niewysoka i raczej nietrwała. [3]
Zapach: Ślad jakichś przypraw, karmel i słodkie cytrusy. [3.5]
Smak: Lekko pikantny początek, potem cytrusowa, orzeźwiająca mi lekko ściągająca goryczka, minimalny posmak słodowy. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Fajna, kolorowa, tropikalnie się kojarząca eta. Mnie się podoba . [4]
Uwagi: Piwo całkiem sympatyczne, mimo, że nie przepadam za owocami tropikalnymi.
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
Comment