Wąsosz, [Kraftwerk] Old School

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Wąsosz, [Kraftwerk] Old School

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • nietzschee
    Porucznik Browarny Tester
    • 2016.07
    • 319

Dosyć udane (po którym niczego się nie spodziewałem) Stare ALE Jare z Pinty postanowiłem zalać również alt sticke, ale w wersji wędzonej z Kraftwerku, szklanka, która wzięła się z lekceważenia SAL Pinty będzie tu nad wyraz pasować Piłem kiedyś to piwo jako Rauch Alt po prostu.
    Kolor: ciemna herbata, jaśniejsze od SAL, ale mętne, piana spora, ale szybciej się redukuje, lacingu prawie nie ma.
    Zapach: wędzonka, dym, ognisko
    Smak: goryczka wyższa niż w SAL, ale samo piwo dużo słodsze, więc jest dużo bardziej zneutralizowana (pomimo iż jest zalegająca), samo piwo dużo pełniejsze (ale 4,8 a nie 5,5 z tego samego ekstraktu, jednak w praktyce różnie z tym bywa). Piwo jest bardzo wędzone i wędzonka przykrywa tu niemal wszystko, wędzonka raczej bukowa niż dębowa, ale jednak nie ma skojarzeń z żadną wędliną, serem czy rybami, może dlatego, że piwo jest potężnie owocowe, głównie śliwkowe i mi się raczej z wędzoną śliwką kojarzy, piwo jest bardzo puszyste, wręcz mączne, jakiś karmel zamajaczy, chmielowość niemiecka, szmata, liść jeżyny, dosyć ściągająca. Lepsze od SAL, bo wędzone.
    Attached Files

Comment